Как да изберем възглавница

Как да изберем възглавница

Всяка вечер прекарваме поне осем часа, прегръщайки възглавница, така че е много важно да изберем правилната. Но как да сме сигурни, че сме направили най-добрия избор за комфортен и здравословен сън?

19 уникални дизайни на възглавници

Обикновените и малки неща в живота често за източник на много радост и забава. Дори и в някои прости аксесоари като в...

07/11/2016

Размерът

Възглавницата е добре да изберете въз основа на позицията, в която обикновено спите. Ако е предимно настрани, тогава е по-добре да вземете висока възглавница. Ако по гърба или по корем - тогава, съответно, ниска. За тези, които постоянно променят позицията си, оптимално е да изберете нещо средно или да спите с две възглавници едновременно: средна и ниска. Ако е необходимо, винаги можете да премахнете ниската или, обратно, да я поставите под основната възглавница.

7 неща, които никога не сте мислили да правите с една стара възглавница

Ако спазвате правилата за експлоатация на различните вещи у дома, знаете, че е добре да сменяте възглавниците веднъж ...

11/02/2019

Обикновено стандарта за възглавницата е 50 × 70 см. Някои хора предпочитат по – големи 70x70 см, но и първата е достатъчна за комфортен сън.

Материал

Най-добрите тъкани за възглавници са естествените, като памук или коприна. Плътността на тъканта също е важна, тъй като тънката е по-малко издръжлива. Качествените възглавници с пера обикновено се предлагат в тиково платно – то има плътна обикновена тъкан, която предотвратява проникването на пух и пера. Също така, по-плътната тъкан изглажда хетерогенността на пълнителя, което има положителен ефект върху комфорта на спящия.

Обърнете внимание на качеството на шева. Криви линии, неравномерни шевове, без съмнение, говорят за лошо качество на продукцията. Висококачествените възглавници по правило имат или двоен външен шев по периметъра, или вътрешен шев с декоративен кант, зашит между две тъкани. Тези техники правят шева по-здрав.

 

Пълнеж

Пухени възглавници обикновено съдържат смес от пух и пера от водолюбиви птици. Когато купувате такава възглавница, трябва да обърнете внимание на процента пух и пера, тъй като комфортът зависи пряко от този фактор. Пухът е отговорен за "ефирността" и мекотата на възглавницата. Висококачествената пухена възглавница запазва топлината добре и бързо възстановява формата си. Ако купувате възглавница с пух и пера, проверете дали пухът е естествен или изкуствен.

Може да намерите и възглавници с естествен пълнеж - копринени възглавници. Вътре в тях има копринени влакна (коприна). Техен плюс е голямата им издръжливост.

Еластичност

Качеството на една възглавница се определя от нейната еластичност. За да я тествате, просто натиснете възглавницата с длан. Висококачествената възглавница възстановява първоначалната си форма за 3-5 секунди. Ако това не се случи или възглавницата се възстановява бавно, най-вероятно има малко пълнител или към нея има добавен голям процент пера.

Ярки възглавници в интериора

Няма по-лесен и бърз начин да съживите един скучен интериор от новия текстил. Закачете ярки завеси, сменете килима в ...

15/04/2022
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...