Употреби на микровълновата, за които не знаехме

Употреби на микровълновата, за които не знаехме

Ако използвате микровълновата фурна само за претопляне на храната или да пукате пуканки, време е да погледнете с нови очи към този уред. Защото тя има още доста полезни функции, някои от които ни учудиха. Ето за какво е полезна микровълновата фурна.

Как да почистим грил тостера и микровълновата

Във всяка кухня могат да се намерят поне по 3-4 малки уреда, които ползваме ежедневно. А колко от тях почистваме всек...

17/09/2018

Омекотете или стопете масло

7 неща, които не знаете, че вашата микровълнова може да направи

Вашата микровълнова печка е невероятна по много причини: помага за по – бързото приготвяне на храната, помага д...

26/09/2018

Сложете парче студено от хладилника масло и пуснете за 20 секунди на ниска степен, ако искате да омекотите маслото само (до стайна температура). Ако искате стопено масло, увеличете времето на минута, като наблюдавайте през цялото време.

Разтопете шоколад

Сложете нарязан на малки парченца шоколад в купа с микровълнова фурна. Пуснете на висока температура и разбърквайте на интервал от 30 секунди, като разбърквате между тях.

Омекотете крем – сирене

Сложете нарязано крема сирене в купа и пуснете на висока мощност за 15 до 20 секунди.

За сладоледа

Ако трябва да омекотите леко замръзналия сладолед, на помощ идва отново микровълновата. Пускайте за интервал от 10 секунди на ниска мощност и внимателно наблюдавайте.

За захарта

Ако захарта е твърда и на бучки, сложете я в купа и поръсете с 1 чаена лъжичка вода (независимо от количеството захар). Покрийте и пуснете на ниско ниво за 1 минута. Леко разбъркайте и пуснете на още няколко интервала.

Стоплете тортилите

Увийте тортилите във влажна хартиена кърпа. Пуснете на висока мощност за 40 секунди до 1 минута.

Направете галета

Разстелете хлебни трохи в чинията и пуснете на висока мощност за 1 минута. Разбъркайте и повторете още 2-3 пъти.

Изпечете кокосови парченца

Разстелете ½ чаша нарязан кокос чинията и пуснете на висока мощност за 1 минута. Изпечете до златисто за още 2-3 минути.

Изпечете ядки

Навлажнете сурови ядки по избор с малко вода и посолете. Сложете в разлат съд и пуснете на висока мощност първоначално за 2 минути. След това разбъркайте и пуснете за 1 минута, разбъркайте отново, пуснете за още 1 минута, а след това наблюдавайте на всеки 30 секунди. За около 5-7 минути ядките трябва да са готови.

Сгответе бекон

Сложете 6 парчета бекон между 2 двойни слоя хартиени кърпи. Сложете в микровълновата печка на висока мощност 10, докато се приготви. Нужни са от 4 до 5 минути.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 неща, които никога не трябва да слагате в микровълновата

Микровълновите печки се превърнаха в неизменна част от домакинствата и верен помощник в готвенето или подгряването на...

03/03/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...