Как да почистим грил тостера и микровълновата

Как да почистим грил тостера и микровълновата

Във всяка кухня могат да се намерят поне по 3-4 малки уреда, които ползваме ежедневно. А колко от тях почистваме всеки ден? Често пренебрегваме тези уреди, защото смятаме, че щом по тях има само малко трохи или няколко капки мазнина, не се нуждаят от старателно измиване. Но точно тези остатъци събират много бактерии, които могат да доведат до стомашни проблеми и дори до натравяне. Вижте как да почиствате грила/ тоста и микровълновата, за да се радвате на чиста кухня и здравословен дом.

Грил или тост уредът обикновено имат незалепваща повърхност и точно това е удобството му. Затова и внимателното им почистване е особено важно.

След като използвате уреда, изключете от контакта и пригответе влажна кърпа с няколко капки препарат върху нея. Тъй като мократа кърпа е проводник, хванете я с метлни или дървени щипки и внимателно минете по повърхността. След това подсушете с хартиени салфетки.

В случай, че има упорити петна или остатъци от храна, почистете леко с мека четка (може и за зъби).

Никога не използвайте абразив или агресивен почистващ препарат. Някои уреди са със сваляеми части, което улеснява почистването им. Уверете се, че преди да ги върнете обратно, те са изсъхнали напълно.

Микровълновата фурна

Най – лесният и изпитан начин е да почистите микровълновата като напълните чаша с вода. Пуснете я докато заври и оставете за 15 минути, за да може парата да разхлаби засъхналите остатъци от храна. С помощта на микрофибър или обикновена салфетка забършете стените на фурната.

Ако искате по – основно почистване, напръскайте страните с малко обезмаслител и повторете горните стъпки. Накрая завършете със суха кърпа. Не забравяйте да махнете чинията и да я измиете.

 

За още идеи - следвайте ни в Instagram

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...