Къде да сложим микровълнова фурна в кухнята

Тя трябва да бъде на достъпно и удобно място  

1159

Микровълновата печка в наше време е толкова незаменима, колкото хладилника или печката. Понякога е трудно е да повярваме, че преди няколко десетилетия този уред беше едва ли не екзотика.

Употреби на микровълновата, за които не знаехме Незаменим помощник в кухнята

Но проблемът при много домакини е, че трудно намират място за нея, така, че да бъде удобна и лесно достъпна.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Ето няколко варианта за позиционирането на микровълновата фурна.

Как да почистим грил тостера и микровълноватаЩе ви  отнеме само няколко минути

Класическият вариант е да я поставим на плота. При този вариант обаче тя заема ценно място, което често компенсираме като слагаме върху нея разни вещи. В този случай има опасност да се получи хаос. Затова, ако сложите печката там, постарайте се да не я затрупвате с всякакви неща.

Ако имате свободна стена, може да сложите микровълновата на конзоли на стената. Не забравяйте да скриете кабела, за по – естетичен вид.Микровълнова в отворена ниша в комбинация с висящи шкафове изглежда много добре и ако имате възможност, сложете я там.

В случай, че не искате фурната да се вижда, може да я приберете в шкаф с повдигаща се врата.


Разбира се, най - популярната (а и най – красива) опция за спестяване на пространство в кухнята е вградената фурна. В зависимост от оформлението на кухнята, може да я позиционирате над обикновената фурна или в отделна колона. Всичко е въпрос на лично предпочитание и стил на работа.

13 неща, които никога не бива да слагате в микровълновата Дори и някои храни 
Сподели: