3 грешки, които ще повредят вашите уреди

3 грешки, които ще повредят вашите уреди

Често се оплакваме колко бързо оборудването се поврежда. В действителност обаче много от нас дори не подозират какви са истинските причини за това. Ето лесни съвети, които със сигурност ще удължат живота на вашите електроуреди.

5 трика при чистене, които ще направят живота ви по – лесен

Чистенето на дома си е доста скучна и досадна работа. А когато имаме напрегнато ежедневие и безброй задачи всеки ден,...

01/03/2017

Минимална норма за тегло на продукта за микровълнова печка

Понякога микровълновата фурна е странна: обърква режимите, загрява храната дълго време или изобщо не се справя с тази задача. Може би просто не сте знаели, че има минимална норма за тегло на продукта - 200 грама. И ако по-леки храни се топлят редовно в микровълновата (или ако изобщо включите празна), тогава с течение на времето тя ще се повреди.

4 трика за чистене от баба, които вече не работят

Повечето хора чистят, без да се замислят, следвайки свои си правила. Когато става въпрос обаче за по – сериозни...

16/04/2017

 

Лед в хладилника

Със сигурност си спомняте как преди беше необходимо да извадите цялото съдържание от хладилника, да го изключите от мрежата и да го размразите ръчно. Старите модели се бориха със скреж, който се образува във фризера и по стените на камерите. Ако това не се направеше, тогава хладилникът започва да работи по-слабо, бактериите се размножават вътре и се появява неприятна миризма.

Модерните модели в повечето случаи са оборудвани със система No Frost (буквално „без замръзване“), която предотвратява образуването на лед и конденз по стените на камерата. Това е подвеждащо за мнозина: те вярват, че такива хладилници изобщо не изискват размразяване. Това обаче не е така: самият хладилник се размразява, но не се почиства автоматично, така че понякога все още изисква грижи и размразяване, но, разбира се, много по-рядко от класическите модели. Производителите на хладилници препоръчват размразяване на модулите със системата No Frost за превантивни цели поне веднъж годишно.

Правила за работа с пералня

Ако не искате постоянно да сменяте пералнята, има няколко прости съвета. Първо, не превишавайте максималната товароносимост - това ще повреди електродвигателя. И второ, не забравяйте да проверите джобовете на това, което ще перете. Тъй като монети, трохи и други отпадъци влизат в барабана, те създават триене, което предотвратява въртенето. И накрая, не забравяйте да почистите филтъра - мъх, прах и други малки частици го запушват. Доста лесно е да направите това у дома: отворете вентила, внимателно източете водата, вземете четка и отстранете мръсотията.

 

Избягвайте тези 4 грешки в чистенето

Когато чистите дома си всеки уикенд, уверете се използвате правилните продукти и техника. Оказва се, че често хората ...

22/07/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...