5 трика при чистене, които ще направят живота ви по – лесен

5 трика при чистене, които ще направят живота ви по – лесен

Чистенето на дома си е доста скучна и досадна работа. А когато имаме напрегнато ежедневие и безброй задачи всеки ден, е доста трудно да намерим баланс. Защо обаче да не направим ежедневието си малко по- лесно с тези трикове за почистване?

Лимонов сок за почистване на микровълновата

За да почистите бързо микровълновата печка, добавете малко лимонов сок към купа с вода, пуснете микровълновата на пълна мощност за пет минути. След това само забършете.

Махнете загорялата храна

Ако по тигана или тавата ви има загоряла храна, напълнете с вода, сипете чаша оцет и оставете да заври. Махнете от огъня и сипете две лъжици сода. Минете с гъба и вижте как лесно ще падне мръсотията.

Махнете петната от напитки от чашите

Петната от кафе и чай остават често по порцелановите чаши и е трудно да се махнат. Но не и ако следвате един лесен трик. Смесете вода и сода на паста и натъркайте нежно. След това само изплакнете.

Махнете следите от чашите от масата

Ако на дървената маса имате следи от чаши, ще ги махнете с помощта на ютия. Сложете кърпа и минете с леко затоплена ютия без пара. Петното ще се махне лесно.

Премахнете боята от килима

Ако след ремонта на килима ви има боя, смесете 1 ½ ч.л оцет, 1 ½ ч.л течен перилен препарат и 2 чаши вода. Натъркайте с гъба петното. След това изплакнете със студена вода. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...