Често срещани грешки при почистване

Често срещани грешки при почистване

Поддържането на чистота в къщи отнема много усилия и време и ако резултатът не отговаря на очакванията, може да ви обезсърчи. Но дали правите всичко както трябва? Нека да проверим кои са някои често срещани грешки при почистване, които свеждат резултата до нула.

Трикове за бързо почистване

Почистването е може би едно от най - неприятните за повечето домакини задължения. Цялата процедура по търкане, четкан...

13/05/2016

Не започвайте почистване с прахосмукачка

Ако първо минете апартамента с прахосмукачка и след това решите да избършете мебелите и да измиете огледалата, тогава целият прах и мръсотия от повърхностите ще паднат на пода. За да избегнете двойна работа, по-добре е да се придържате към правилото за почистване на апартамента "отгоре надолу". Не забравяйте да смените навреме торбите за боклук в прахосмукачката, ако не го направите и почистите килимите с мръсен филтър, мръсотията няма да се абсорбира добре и само ще я разнесете из целия апартамент.

Малко познати трикове за бързо почистване на дома

Не сте единствените, които отлагат почистването за уикенда. Понякога са нужни обаче пет минути, за да преведем къщата...

24/12/2016

Не използвайте един и същ парцал

За да не разнесете мръсотия из апартамента от едно място на друго, не трябва да миете огледала, мивки и повърхности с една и съща кърпа. Имайте отделни за всяка стая, използвайте различни кърпи в зависимост от вида на почистването.

Не прекалявайте с почистващите продукти

Смятате ли, че колкото повече препарат използвате при почистване, толкова по-чисто ще бъде? Абсолютно не! Всяка битова химия в големи количества е вредна, а при неправилна или прекомерна употреба е опасна за здравето. Освен това използването на твърде много прах или течен гел не е най-екологичното и рентабилно решение.

За да не се налага да злоупотребявате с химията, поддържайте чистота в къщата и изберете естествени, нежни продукти, например сода, лимонена киселина или оцетна есенция.

Не мийте прозорците, когато грее слънце

Често срещана грешка - миете прозорците при слънчево време. Така препаратът изсъхва твърде бързо върху стъклото, оставяйки петна и ивици, които ще трябва да се мият отново. Изберете облачен, но не дъждовен ден за почистване на прозорците и не забравяйте да подсушите с микрофибърна кърпа.

Не почиствайте кухненската мивка с гъба за съдове

Микробите активно се размножават в гъба за миене на съдове, а почистването на мивката в кухнята само ще влоши ситуацията. Измийте гъбите с в съдомиялната машина или ги стерилизирайте в микровълновата , за да убиете бактериите, които се натрупват вътре, и да дезинфекцирате гъбите.

Не пръскайте почистващия разтвор директно върху повърхността

По-добре е първо да нанесете почистващия препарат върху парцал и едва след това да избършете с него мебелите или плотовете. В противен случай излишъкът от продукт на повърхността ще доведе до повече замърсяване, образуване на лепкав филм.

Не перете дрехите в мръсна пералня

Ако не избърсвате редовно пералната машина отвътре и отвън, с течение на времето нейните части се замърсяват с частици плат, мъх, косми, които попадат вътре заедно с нещата. Утаявайки се върху вратата, тръбите и филтъра, частиците започват да замърсяват и заразяват водата с микроби, което ще доведе до неприятна миризмa.

Да поиграем на….почистване

Пролет чука на вратата и все повече хора си мислят за пролетно почистване. Сега е най-подходящият момент за почистван...

28/03/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...