6 места, които пренебрегваме когато чистим

6 места, които пренебрегваме когато чистим

За много от нас почистването е една от онези задачи, които нямат край. Тогава няма да ви изненада, че средно прекарваме еквивалента на близо 10 дни в почистване всяка година.

Пролетно почистване

Измийте прозорците Основно правило тук е да чистите прозорците когато няма слънце. Причината – прозорецът изсъ...

27/03/2016

Ако усещате, че домът ви не е перфектен - въпреки постоянното чистене, може да се окаже, че пропускате няколко области. Вижте кои са местата, които можете да пренебрегнете, когато чистите.

1. Горната част на хладилника

Съвети за екстремно почистване

Представете си следната ситуация: Звъни ви стар приятел, който ви казва, че е в квартала и ще мине да ви види. Имате ...

06/05/2016

Когато става въпрос за седмичното почистване на прах, далече от поглед може да бъде далеч от ума. Горната част на хладилника и горната част на кухненските шкафове на нивото на очите често съдържат изненадващо количество прах.

Горната част на рамките за картини също е горещо място за прах. Използвайте четка с мек косъм, за да отстраните отлагания от прах, след което избършете с влажна кърпа.

 

2. Под кухненски шкафове

Мазни остатъци от готвене могат да се натрупат бързо тук, както и от долната страна на абсорбатора. Избършете най-дебелия слой, след което повторете с универсален почистващ препарат.

3. Скрити участъци на килима

Килимът под тежки или трудни за преместване мебели може да не се почиства често с прахосмукачка и това, съчетано с факта, че там е прекрасно и тъмно, го прави привлекателно място за размножаване на молци.

След като преместите мебелите на една страна, почистете старателно с прахосмукачка откритата част на килима, след което напръскайте с няколко капки етерично масло от лавандула – естествен репелент срещу молци.

4. Прахосмукачка

Редовното почистване на вашата прахосмукачка може да направи разликата между ефективно почистване и просто разнасяне на мръсотия наоколо.

 

5. Пердета

Важно е да не забравяте да почиствате завесите си, тъй като прахът, който се задържа, ще се разпространи в останалата част от стаята, когато ги отваряте и затваряте.

 

6. Джаджи

Шокиращ брой микроби могат да се натрупат върху вашия лаптоп, телефон и клавиатура, така че е добра идея да включите тези устройства в голямото си почистване. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...