Избягвайте тези 4 грешки в чистенето

Избягвайте тези 4 грешки в чистенето

Когато чистите дома си всеки уикенд, уверете се използвате правилните продукти и техника. Оказва се, че често хората правят едни и същи грешки, които им пречат да осъществят мечатата си за блестящ дом.

Използвате препарати за почистване в прекомерни количества

Проверете етикета, за да видите препоръчителното количество почистващ продукт, от който се нуждаете. Използването на прекалено голямо количество може да има нежелани последствия за вашите мебели и аксесоари.

Използвате един и същ препарат за всички мебели

Както и при първия съвет, прочетете внимателно етикета на продукта, за да проверите за какви материи и повърхности е подходящ. Не използвайте дезинфектанта върху кожени мебели, ако е подходящ само за пластмаса, например. Или не мийте ламината с препарат за естествен паркет, защото може да го увреди.

Ако сте с ограничен бюджет, използвате домашно приготвени - сода за почистване на плочките за баня и оцет за прозорците.

Почиствате с неправилните инструменти

Така може да уведите повърхността на мебелите. Затова внимателно преценете твърдостта на гъбата или кърпата, които използвате и съобразете с материала на мебелите.

Гъбите са идеални за тави, тигани и грилове. Но не и върху ламинат и пластмаса, защото могат да оставят следи от надраскване върху повърхността.

Първо почиствате пода

Избягвайте първо да чистите пода. Започнете отгоре надолу – вентилатор, горната част на мебелите, плотовете, а подът оставете за накрая.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...