10 често срещани предмети, чието предназначение ще ви учуди

Тайните на стоките, които потребителите може да не знаят  

2407

От формата на бутилката до седалката в самолета, всяко нещо, което е създадено от дизайнери и учени, не е случайно. Често всичко е въпрос на точни изчисления, за да постигне оптималното. Крайният потребител обаче не знае в детайли за някои важни свойства на тези изобретения. Ето какво стои зад 14 познати неща, които почти всеки използва неправилно.

14 факта, които трябва да знаете преди да ремонтирате банятаИнтересна статистика за мъжете, жените и тяхната баяня

1. Бирената бутилката

10 малко известни факти за мушкатотоТова красиво цвете крие някои тайни  

Забележете как вие и вашите приятели държите бутилка с бира? Най-вероятно всички я хващате за най-широката част, което е грешно. Дръжте бутилката за дългата шийка. Това е важно, на първо място, за горещо време, защото по този начин напитката не се затопля от топлината на ръцете.

2. Пържени картофи

Опаковката за пържени картофи в Макдоналдс има стърчаща част и място за сгъване. Ако планирате да ядете картофи в движение, просто изсипете сос на този език и не се притеснявайте, че ще изтече.

3. Тънкостите на пържолата

Процесът на рязане на готовата пържола може да се окаже труден. Повечето хора смятат, че основното е как да приготвим месото, а как ще я ядем, няма значение. Оказа се, че има начин за рязане на готовото месо. За да не изсъхне и да остане мекo, режете срещу влакното на мускула.

4. Самолетни седалки

Облегалките за глава на седалките на самолета понякога имат възглавници с така наречените „уши“. Ако ги огънете, сънят в полет ще бъде много по-удобен.

5. Преса за чесън

Ако имате класическа преса за чесън у дома, се обзалагаме, че не я използвате максимално. Всъщност, преди да поставите скилидка чесън в него, не е необходимо да го белите, достатъчно е да отрежете сухия връх.

6. Буркан с крем

Козметиците не препоръчват да слагате крема за лице с пръсти. Това важи особено за тези, които споделят един продукт с други членове на семейството. На пръстите и под ноктите има много микроби, които влизат в крема, а по-късно и по лицето. Вместо пръсти можете да използвате дървен или памучен тампон.

7. Асансьор

Има един трик, благодарение на който асансьорът в търговския център или подземния паркинг няма да спира на всеки етаж. Всичко, което трябва да направите, е едновременно да натиснете бутона за желания етаж и да затворите вратите.

8. Четки за зъби

Мислите ли, че цветът на косъмчетата на четките за зъби е за красота? Не, те са създадени, за да индикират кога е време да я смените. Колкото по – бледа става, толкова повече наближава време за смяната й.  във вашия инструмент навреме. Ако са загубили цвят е време е да смените четката за зъби.

9. Правила за зареждане на телефона

Експертите твърдят, че правилното зареждане на смартфона може да удължи живота му. Препоръчва се да свържете зарядното устройство, когато нивото на заряд е 10 процента и да изключите захранването веднага след достигане на 100 процента. Също така професионалистите препоръчват да свалите капака, докато зареждате приспособлението, за да избегнете прегряване.

10. Вратата на хладилника

Много хора използват вратата на хладилника, за да съхраняват млечни продукти. За нетрайните продукти обаче е по-добре да намерите друго място, тъй като температурата на вратата е по-ниска, отколкото в основното отделение на хладилника. Контейнерите за врати се използват най-добре за съхранение на сосове и напитки, които няма да се влошат.

 

Митове и факти за отоплениетоDaikin предоставя отговори, които спестяват пари и опазват околната среда
Сподели: