Митове и факти за отоплението

Daikin предоставя отговори, които спестяват пари и опазват околната среда

2159

В нашите географски ширини няма как да прекараме зимата без отопление. Но как да се отопляваме правилно? Има ли значение промяната с един градус на стайната температура? По-добре ли е да се отоплява постоянно или само когато е необходимо? Daikin предоставя отговори, които спестяват пари и опазват околната среда.

Мит # 1: Няма почти никаква възможност за икономия при отоплението.

Отоплението е значителна част от сметката за енергия, която тежи на много семейства. Ако се отоплявате с климатиците на Daikin, това може да Ви спести от текущите разходи. 

Захранвани с до 80% енергия, извлечена от въздуха климатиците Daikin отопляват вашия дом с коефициент на енергийна ефективност до A+++: възможно най-високата енергийна ефективност, предлагана на пазара.

Само 20% от енергията за отоплението, предоставено от климатика, идва от сметката за електроенергия. Всичко останало се извлича от латентната топлина във външния въздух.

Факт: Климатикът Perfera Ви отоплява с енергийна ефективност до A+++ - най-високата на пазара.

Мит # 2: Един градус по-малко няма значение.

Според експерти до 6% от енергията може да бъде спестена, ако стайната температура се понижи с един градус.

Правилното настройване е важно, в зависимост от външната температура и времето, прекарано в стаята. Ненужното загряване води до по-ниска ефективност и по-високи разходи за отопление.
Като настроите оптималната стайна температура вие също опазвате околната среда като намалявате емисиите на парникови газове.

Вашият комфорт не зависи само от температурата в стаята, но от разпределението на въздуха, така че да няма твърде топли или твърде студени зони. Затова подовите тела на Daikin са идеални, тъй като затоплят въздуха близо до пода.


Факт: Подовото тяло на Daikin издухва топъл въздух близо до пода. Така можете да забравите усещането за студени крака. 

Мит # 3: В цялата къща трябва да се поддържа една и съща температура.

Всяка стая изисква собствена температура, която може лесно да се настройва и контролира индивидуално в зависимост от предназначението и извършваните в тях дейности. За повечето хора идеалната температура в хола е между 21°C и 23°C, за баня е около 24°C, а за спалните помещения между 18°C и 20°C. Оптималната стайна температура не само увеличава комфорта, но и намалява разходите за енергия.
Освен това спалнята е място за спокойствие, почивка и тишина. Климатиците Daikin работят изключително тихо – като лекото шумолене на листа.


Факт: Климатиците на Daikin работят при ниво на шума до -19 dB.

Мит # 4: Ако стаята не се използва, не трябва да се отоплява.

Всъщност не. Често повече енергия се консумира, когато студената стая трябва да се затопли отново. За по-дълги периоди се препоръчва да намалите отоплението, но да не го спирате изцяло.
Оптималната температура зависи от топлинните загуби на къщата, както и от продължителността на Вашето отсъствие. Настройте термостата, а след това просто го оставете да работи. Температурата в помещението никога не трябва да пада под 15 градуса, в противен случай стените могат да се охладят и да се развие мухъл.

И когато сте надалеч, можете да следите температурите и потреблението на енергия с приложението Online Controller на Daikin през телефон или таблет. А когато тръгнете отново към дома можете отново да повишите температурите, така че да ви очаква приятно затоплен дом.

Факт: С приложението Online controller на Daikin можете да управлявате климатика си от всякъде.

Мит # 5: Не си заслужава да се прави реновация на къщата.

Дори и най-добрата система за отопление може да доведе до високи разходи, ако къщата не е добре изолирана. Една добре изолирана къща спестява много енергия и пари в дългосрочен план. Новите прозорци и допълнителната изолация драстично намаляват разходите за енергия, а си заслужават в дългосрочен план. Освен това една енергийно ефективна къща е по-привлекателна за купувачите и може да постигне по-висока продажна цена. А когато всичко това се съчетае с една ефективна система за охлаждане и отопление, може да сте сигурни, че инвестирате добре във вашия комфортен и здравословен начин на живот.

Как може да ви помогне Daikin за комфортно и ефективно отопление, научете тук.

 

Сподели: