Най-добрите опции за дървен под, ако имате куче

Не всички понасят ноктите на домашния любимец

1860

Дървените подове и кучетата не са най – добрата комбинация. Няма как да изрежете ноктите на лаещия ви приятел, затова трябва да приспособите пода към кучето, а не кучето към пода.

Как да поддържаме дървения под?Много хора смятат, че дървеният под е деликатен и труден за поддържане, и не са далеч от истината. Всъщност тези настилки изискват специална грижа, но не е толкова трудна, само ако се следват някол...

Ако трябва да сме откровени, дървеният под съвсем не е подходящ за тези, които гледат куче и държат на перфектния вид на дома си. Може да използвате всякаква алтернатива: винил, ламинат, плочки, камък. Всички те са по-добър избор от дървото. Но ако все пак държите на последното, ето кои са най – устойчивите видове, към които да се насочите.

Бразилски орех или ипе

Невероятни дървени планински къщички Чудесно решение ако искате да се насладите на спокойствието и тишината на планината

Винаги, когато стане въпрос за най-твърдата дървесина, погледнете към екзочтините видове. Настилки от бразилски орех или ипе са изключително здрави и твърди и се използват дори на външни палуби.

Твърд клен

Друга добра настилка е твърдият клен. Той се използва за баскетболни кортове, така че трябва да се справи с ноктите на домашния любимци. Не бъркайте твърдия клен с обикновения. И имайте предвид, че въпреки впечатляващите си оценки за твърдост, твърдият клен може да получи някоя драскотина, ако кучето е тежко или необичайно активно.

Бамбук

Бамбукът е трева, а не дървесина, но в производството на подови настилки често се класифицира като дървен материал. Бамбуковата настилка е издръжлива, а нейната тайна се крие в процеса на производство - импрегнирана с твърди смоли.

Най-добрият дървен под за домашен любимец…не е дървен под

Както вече споменахме, дървеният под съвсем не е идеалната настилка за жилище с куче. Но това не е причина да се откажете от вида на тази така предпочитана настилка. В този случай заложете на керамични плочи, които са с размер на дъска, точно като къси дървени дъски, които закупувате за подови настилки. По-важното е, че изглежда много реалистично.Ламиниран паркет с дървесен вид:  Ламинираният паркет е по-добър от повечето дървени подове, но има устойчивост на надраскване. Ламинатът няма да устои на дълбоки драскотини от типа, причинени от плъзгане на хладилник, например, но неговият износващ слой върши отлична работа за по-леки драскотини от типа, който нанасят ноктите на кучетата.

Вижте как дървените стени могат да променят стаятаДобавете топлина в дома
Сподели: