Направете си сами коледни елхи

Може да ги направите в последния момент 

275

Трудно е да си представим Коледа без елха. Тя е един от основните символи на празника и колкото по – интересна е тя, толкова по – различен ще бъде интериора ни.

Коледни елхи от изключително нетрадиционни материалиПостигането на същия магически ефект, който има традиционното коледно дърво върху атмосферата в дома ни, е доста трудно

Опитахме да съберем за вас най-интересните, смели и креативни идеи за ръчно направено коледно дърво.

Игла и конец

Вижте как декорират елхата в различните страни по светаТрадиции и поверия от близо и далече

 

Няма нищо по-лесно от това да вземете няколко парчета плат, игла, конец и да направите няколко шева. Ще имате успех, дори рядко да шиете и да смятате, че нямате умения. За тези, които обичат да плетат, няма да е трудно да направят малка зелена ехичка от прежда. Плетените на една кука елементи, украсени с многоцветни мъниста, ще изглеждат елегантно.

Коледно дърво на стената

Коледните елхи по стените стават все по - популярни. Не всички апартаменти имат голяма площ, което кара хората да търсят алтернативно решение - например да направят коледно дърво от гирлянд или верига на стената. Най-бюджетните варианти са да нарисувате елхата или да направите апликация от скоч лента и да украсите със звездички, изрязани от цветна хартия.

Коледна елха от дъски и клони

Хубаво е да направите коледното дърво от дърво. Достатъчно е да съберете клони. Фиксирайте ги на стената или ги завържете заедно с канап или груби дебели нишки. Украсете с топки и гирлянди.

Подходящ вариант е с дървени дъски или пък от палет. Фиксирайте дъските хоризонтално на една вертикала, така че всяка следваща да е малко по-дълга от предишната.

Екологичните коледни елхи от шперплат и картон

Направата на коледно дърво от тези материали не е трудно, но изисква малко търпение, ножица, и шкурка. Няма значение дали работите с картон или шперплат, ще трябва да нарисувате силуета на бъдещата елха.

Коледни елхи, изработени от най-неочаквани материали

Виждали ли сте някога коледно дърво, направено от най-обикновените метални лъжици? А какво ще кажете за опциите от вестници или книги? Изненадайте гостите си - измислете най-нестандартното коледно дърво в живота си.

Как украсяват коледната елха в скандинавските страни Красиви, забавни и цветни предложения
Сподели: