Какво слагаме задължително на празничната маса

Какво слагаме задължително на празничната маса

На прага на най – светлия християнски празник и няколко дни преди посрещане на Нова година всички започваме да планираме какво да поднесем на тържествената трапеза. И ако Бъдни вечер свързваме с постните ястия, то на Коледа и Нова година задължително слагаме и месни продукти. Но все пак е празник, затова не трябва да бъде какво да е, а нещо изтънчено, фино и качествено. А за вкуса няма какво да спорим - когато имаме горните три фактора, той е безкомпромисен.

 

Ако сте домакин на събиране и искате да блеснете пред вашите гости, най – добрият избор за начало на вечерта е да направите плата с качествени мезета. А за перфектна визия и за ваше удобство, продуктите на "Маджаров" се предлагат еднакво и фино нарязани. Разбира се, те вървят в комбинация с хубаво вино, твърд алкохол и дори крафт бира.

И за да ви подскажем как да подредите най – изкушаващата трапеза, ето няколко идеи.

Плато със селекция от серията луканки на „Маджаров“ може да поднесем с твърд алкохол като традиционната българска отлежала ракия. Те са с традиционен български вкус и ще се харесат и на най – претенциозния вкус.

Телешкият суджук „Маджаров“ ще върви чудесно със средно плътни червени вина като Мерло или Каберне. Интересна е комбинацията с Мускат и Розе.

Сурово-сушен средиземноморски бут и конски суджук "Златна селекция" може да поднесете с по – силни вина с плътно тяло като Пиноаж или Мавруд. Съчетанието на соления вкус на месото, което се прави по стара технология, със специално подбрани подправки и леката горчивина на виното създава експлозия от вкусове, достойни за гурме любител.

Ако вие или вашите гости сте любители на крафт бирата ви предлагаме да направите една изключително интересна комбинация със сурово – сушените деликатеси на „Маджаров“. От телешка кайзер пастърма, през филе „Елена“ и роле „Трапезица“, до сурово – пушено свинско филе и конска пастърма, поднесете със силно охмелени и горчиви или тъмни и препечени бири.

Празникът е наслада за душата, за очите и за сетивата. А сурово – сушените деликатеси и колбаси на Маджаров са именно това. Което ги превръща в неизменна част за празничната маса.

Защото всичко се крие в качеството – на храната, на напитките и в обичта на хората, с които сме обградени!

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...