Обичайните неща, които почти всички използваме погрешно

Има трикове за всичко

677

Всеки ден изпълняваме определен набор от дейности и действия, и използваме едни и същи неща. Въпреки това, повечето от нас дори не подозират, че правим някои напълно погрешно.

Необичайни приложения на восъчната хартияЕвтин и ефектен помощник в кухнята

Вижте как да улесним живота си и какво не знаем за употребата на някои продукти.

hoval.bg

1. Кексчета

14 необичайни употреби на PVC тръбитеИли как от нищо става нещо  

Ако ви е неудобно да хапвате кексче навън, за да не се изцапате с крема отгоре, явно не знаете как да го консумирате правилно. Отстранете хартиената обвивка, внимателно счупете дъното на кексчето, сложете го върху сметаната и натиснете. Така ще го изядете, без да изцапате с крем ръцете или устата.

2. Тоалетна хартия

Оказва се, че има патентован метод, който разкрива тайната на това, как правилно да се закачи ролка тоалетна хартия. В документ от 1891 г. се посочва, че свободният край на окачената ролка трябва да бъде далеч от стената.

3. Бургер

Кой не обича бургери ?! Днес те са навсякъде около нас. Често обаче яденето на бургер се превръща в катастрофа заради капещия сос и падащ лук. Просто трябва да държите правилно сандвича. Хванете го с две ръце. Сложете палеца и кутрето си в края на сандвича, а останалите три пръста използвайте, за да захванете хубаво целия бургер.

Това според специалистите е единственият начин да избегнете разпадането на сандвича и да се насладите на вкуса м.

4. Напитки от тетрапак

Кутията трябва да се наклони към чашата от страната, която е по – далече от отвора. Така няма да излеете и капка.

5. Пица

Хванете парчето пица и леко го прегънете по дължина. Такава позиция на ръката няма да позволи някоя от съставките да се изплъзне от него.

6. Ягоди

Ако трябва да почистите дръжките на ягодите, използвайте сламка.

7. Как да отворите пакетче захар

Захарта в пакетчета съществува от много, много години, но не всеки знае как да го отвори правилно. Много хора късат горния край на пакетчето, но истината е, че трябва да го скъсате по средата.  Така съдържанието на двете части ще падне в чашата безпроблемно.

8. Бонбони тик – так

 

Опаковката на бонбоните Тик – так крие тайна. На капака има мини контейнер, който напълно съответства на формата на бонбоните. Просто изсипете бонбон в нея и се насладете.

9. Питие от кенче

Отварящият пръстен, който е на всяка кутия, има друга функция. Просто го обърнете така, че да е над дупката и сложете сламка.

10. Количка в супермаркета

Вътре в количката от супермаркета, пред седалката, където обикновено сядат деца, има няколко извити дъги. Те може да се използват за окачване на чанти. Така прибирането на продуктите ще бъде по – лесно.

Нестандартни решения за коридораВнесете цвят и различно излъчване
Сподели: