Неочаквана употреба на кубчетата лед

Извън охлаждане на напитките

91

Ако използвате ледени кубчета, само за да държите напитките си охладени, значи се възползвате само от част от техния потенциал. Ето няколко блестящи нови начина да накаарте кубчетата лед да работят за дома ви.

15 изненадващи употреби на солтаРазлични от кулинарията 

За саксиите

hoval.bg

11 идеи за употреба на чая от пакетчеПриложения в домакинството и градината  

Ако трудно достигате до някоя саксия с цветя, за да я полеете, сложете няколко кубчета лед. Така те ще се разтопят леко и ще я напоят.

Махнете вдлъбнатините в килимите

Ако наскоро сте пренареждали мебелите, знаете, че тежки мебели могат да оставят грозни вдлъбнатини в килима. Използвайте кубчета лед, за да ги премахнете. Сложете кубче лед на мястото, където е бил кракът и оставете да се разтопи.

Помага при гладене

 

Ризата ви е ужасно измачкана и нямате време за гладене. Сложете няколко кубчета лед в кърпа и минете по ризата. След това ще изгладите с лекота.

Спасете соса

Правите сос холандез, но виждате как той се пресича. Сложете кубче лед в тенджерата и вижте как сосът се превръща обратно в копринен шедьовър.

Махнете дъвката от дрехата

Просто сложете лед върху дъвката, оставете да се втвърди и отлепете.

Маскирайте вкуса на лекарството

Децата често не искат да пият определено лекарство заради вкуса. Дайте им да смучат кубче лед, преди да вземат лекарството. Това отблъсква вкусовите рецептори.

 

Махнете трънче

Родителско предизвикателство # 573: премахване на трънче от ръката на крещящо, извиващо се малко дете. Просто сложете кубче лед, за да облекчите мястото и действайте бързо.

Облекчава изгарянето

Докато готвите, ако сте се изгорили, кубче лед, сложено на мястото ще предпази от образуване на мехури.

 

Хитра употреба на старите вещиНаправете уникални аксесоари
Сподели: