Съвети за дизайн на коридора: 6 начина да създадете впечатляващ вход

Съвети за дизайн на коридора: 6 начина да създадете впечатляващ вход

Въпреки че често се пренебрегва, коридорът може да е едно от най-важните места в дома ви. Това е мястото, което посреща хората във вашия дом и в някои случаи може да е единствената част, която посетителите виждат. Защо тогава да не обърнете специално внимание и да не го направите впечатляващо и запомнящо се помещение?

Идеи за съхранение в коридора

Коридорът е първото помещение, което виждат гостите ви когато идват на гости в дома ви. А вместо да ги посрещнем с ку...

22/01/2017

Ето  няколко съвета, с които ще превърнете коридора в най – красивата част от жилището.

Всичко на мястото си

Как да променим вида на коридора

Повтаряли сме го много пъти и няма да се уморим – не пренебрегвайте вашия коридор. Колкото и да го пренебрегвам...

11/02/2017

За да не бъде коридорът затрупан с якета, обувки или аксесоари, помислете за правилното разположение и планирайте отделните елементи. Уверете се, че всяко нещо ще си има място. Бъдете реалисти – ако имате навика да хвърляте пощата си тук, сложете кутия, в която да я събирате. Ако обувките се въргалят по земята, намерете им място – сложете малък рафт. Куките са магични и освен, че може да закачите якетата там, са идеални, за да сложите малки кошове за древните аксесоари.

Осигурете място за сядане

Нещо, което повечето входни помещения нямат, но е много удобно, е малка пейка или стол. Те са изключително удобни, за да седнете и да се обуете, а пространството отдолу може да се използва за да подредите обувки или да сложите кошници/ касетки за аксесоари. Вариант е да сложите и пейка, която се удвоява като ракла.

Поглед нагоре

Вашият вход е идеалното място за определяне на стила ви. Макар че е тесен и малък, може да се възползвате от стените и тавана, за да внесете стил. Например красив полилей или група снимки, са чудесен начин, за да промените интериора и внесете неочакван елемент.

Определете пространството

Ако живеете в дом с отворен план, входът може да не е ясно дефиниран. Това обаче лесно може да се промени с помощта на различен цвят на стените, тапет или мебел – например конзолна масичка и няколко кукички за закачане на дрехите. Ниска библиотека или комод дава възможност да използвате и горния плот като място за съхранение на дребни аксесоари.

Отразете светлината

Обикновено коридорът е по – тъмен, затова помислете за голямо огледало, което да отразява светлината. Разположете го стратегически, така, че да удвоява помещението да го направи по – просторно и светло.

Създайте приветлива атмосфера

За да се превърне коридорът в приветливо и уютно място, не забравяйте да създадете запомнящо се първо впечатление. Дифузер с аромат или цвете са достатъчни, за да накарате  гостите ви да се усмихнат още с първата крачка.

 

 

13 идеи за дизайн на коридора

Коридорът е първото място, което влизаме в дома. Ето защо е нужно да му отдадем подобаващо внимание и да го превърнем...

09/03/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...