Как да почистите белите маратонки

Направете ги като нови  

4065

Белите маратонки са модерни, практични и пасват на всеки стил и вкус. Дори и обикновени дрехи, съчетани с нови бели кецове се преобразяват и добиват напълно нова визия. Но за съжаление основният им недостатък е, че се цапат много бързо.

11 съвета за прането, с които ще направите дрехите си блестящи и свежи И ще улеснят работата 

За да запазите максимално  дълго добрият им вид, трябва да ги поддържате и да почиствате веднага след като видите, че са замърсени. Ето няколко лесни трика, които ще ви помогнат.

Превенция

7 изпробвани метода за премахване на боя от дрехитеИма решение за упоритите петна 

Най-доброто нещо, което можете да направите, за да запазите белите си обувки бели е да ги ги третирате със спрей срещу петна и вода. Повечето магазини за обувки предлагат за всякакви видове обувки, просто попитайте.

Почистване със сода и перилен препарат

Ако сте пренебрегнали превенцията, за да почистите вече изцапаните кецове, ви трябват сода за хляб, перилен препарат и четка за зъби.

Смесете 1: 1.5 части сода за хляб и прах за пране. Натрийте сместа върху обувките  с четка за зъби. Изплакнете и изперете в пералнята (ако обувките позволяват).

Почистване с магическа гъба ( Magic Eraser)

Друг начин да се почистят белите кецове, особено ако са с гумени подметки, е да използвате малката почистваща гъба, наречено Magic Eraser. Този малък куб от бяла пяна може да премахне почти всяка мръсотия, просто добавете вода и започнете да триете!

 

Почистване със сода за хляб и оцет

Смесете 1 супена лъжица сода за хляб с 2 супени лъжици бял оцет и чаша вода. Използвайте кърпа или стара четка за зъби, за да изтъркате обувките. Този метод действа върху кожа и плат. Вариант е да смесите 1 супена лъжица сода за хляб и 1/2 супена лъжица с водороден пероксид.  

Почистване с мицеларна вода

Мицеларната вода е революционен продукт за отстраняване на грим, а също и чисти обувки! Просто напръскайте вода върху чиста кърпа и разтрийте. Този трик действа при кожа, гума и велур.

С паста за зъби

Смесете бяла паста за зъби с малко вода и изтъркайте замърсената област на кожени или платнени обувки, след това избършете излишното с влажна кърпа.

 

С тоалетна хартия и вода

Този метод е най-подходящ за платнени обувки, които имат жълти следи върху тях. Накиснете листи тоалетна хартия с вода и покрийте маратонките с тях. Оставете да изсъхне за 12 часа. Обелете хартията и - готово!

Съвети за лесно премахване на най – упоритите петнаПетната нямат шанс
Сподели: