7 изпробвани метода за премахване на боя от дрехите

Има решение за упоритите петна 

3613

Петната от боя са сред най – упоритите и трудни за премахване от дрехите. Често, виждайки изцапан с боя панталон или блуза, реакцията е да ги изхвърлим. Истината е, че макар и с повече усилия, могат да се почистят. Ето няколко метода за справяне с тях.

Как да почистим най-често срещаните петнаНе изхвърляйте дрехите  

Оцет, боракс и кефир

Трите съставки се смесват и сместа се нанася от двете страни на  дрехата с четка за зъби. Разтъркайте и изперете. Ако е необходимо – изперете отново.

Тези средства за премахване на петна са в кухнята виПредпазвайте дрехите и спалното бельо с тези решения  

 

Сол, оцет и амоняк

Смесете на каша 60 мл 9% оцет, 30 г сол и 30 мл амоняк и нанесете върху петното. След 10 минути премахнете с четка. Този метод е подходящ за емайл лак, маслена боя и "водна емулсия".

 

Белина

Ако сте оцветили лен или памук, а след това за премахване на петна от боя, можете да използвате белина. Разредете 0,6 литра белина в 6 литра вода и накиснете. След час изперете.

 

Терпентин

Ако трябва да премахнете петна от коприна, памук, лен или вълна, можете да се опитате с терпентин. Обработете петното с помощта на памучен тампон. Остатъците от препарата попийте и повторете докато петното изчезне. 

Водороден пероксид

Пероксидът е подходящ за премахване на петната от светли тъкани, тъй като има избелващо действие.  Всичко, което трябва да направите, е да налеете малко пероксид върху петното и да изчакате няколко часа. След това изперете.

Оцет

Самият оцет може да се използва за почистване на петна от боя. Чудесен е за работа с цветни тъкани. Напоете два тампона с оцет и го поставете от двете страни на дрехата. Оставете да престои 20 минути и изперете.

Лимон или ацетон

Лимонът се справя добре с отстраняването на старите петна. Просто изстискайте сока върху петното и го разтрийте. Използвайте само за светли дрехи. Що се отнася до ацетона, той се използва само в краен случай и е забранен за деликатни продукти.

Три продукта, с които ще се отървете ефикасно от мазните петна Нямате нужда от скъпи решения за почистване!  
Сподели: