Съвети за лесно премахване на най – упоритите петна

Петната нямат шанс

502

Всеки мрази петна, но истината е, че не може да посветим живота си на постоянното търкане, чистене и опити за премахването им. За щастие има лесни и евтини начини за отстраняване на някои от най –трудните . От Bright Side събират някои от най – добрите решение и ни ги показват. Опитайте – лесно е!

4 гениални трикa за премахване на петната Хитрини за всяко домакинство  

1. Отстранете петната от твърда вода на кранчето с помощта на оцет.

Тези средства за премахване на петна са в кухнята виПредпазвайте дрехите и спалното бельо с тези решения  

Петната от калк върху кранчето водят до размножаване на бактериите и да доста грозни. Но за да ги почистите, просто накиснете хартиена кърпа в оцет, увийте го около кранчето и оставете за 30 - 60 минути.

2. Отстранете упорито петно от килима с помощта на ютия.

Ще ви трябва: амоняк, гореща вода, спрей бутилка, купчина чисти кърпи, ютия. Загрейте ютията, смесете една част амоняк и една част гореща вода, напръскайте сместа върху петното на килима и поставете чиста кърпа върху него. Минете с ютията. Ако петното не се е махнало, повторете процеса.

3. Избелете старите жълти възглавници.

Ще ви е необходим прах за пране, сух препарат за съдове и боракс. Разбъркайте 1 чаша прах за пране на прах, таблетка препарат за съдомиялна машина и 1/2 чаша боракс. Сварете в голяма тенджера с вода. Разбъркайте, докато всичко се разтвори.

Изсипете тази смес в леген, който е достатъчно голям, за да намокрите възглавниците и 1 чаша белина. Оставете да се накисва в продължение на 30 минути. Не забравяйте да я обърнете.

4. Избелете дрехите си без да използвате белина.

За да не използвате белина върху бельото, заложете на препарат от вода, лимонов сок и водороден пероксид.

Смесете 12 чаши вода, 1/4 чаша лимонов сок и 1 чаша водороден пероксид в голям съд. Добавяйте по 2 чаши от сместа към всяко количество пране.

5. Почистете керамичния плот лесно

Ако се страхувате, че ще надраскате керамичния плот, опитайте смес от сода за хляб, малко сапун и мека кърпа. Направете смес и леко натрийте с гъба. Забършете с влажна кърпа.

6. Блестяща тоалетна

За да почистите под ръба на тоалетната чиния, използвайте хартиени кърпи и бял оцет. Накиснете хартиените кърпи в оцет и поставете под ръба на тоалетната чиния. Оставете ги да престоят в продължение на няколко часа, след това махнете.

7. Отстранете петната от дъската за рязане с лимонов сок и …слънце.

Петната върху дъските за рязане са грозни, но има и лесен начин да ги отстраните. Изстискайте малко сок от лимон и използвайте лимоновата кора, за да го разтъркате по петното върху повърхността на дъската. Изнесете на слънце и оставете за няколко часа, а след това измийте.

8. Отстранете петната от пот от белите ризи.

Смесете в съотношение 1: 2 в сапун и водороден пероксид в купа. Нанесете тази паста върху петното и поръсете с малко сода. Натрийте с мека четка. Оставете за час и изперете.

9. Използвайте вакса за почистване на хладилника от неръждаема стомана.

Хладилникът от неръждаема стомана може да е малко труден за  почистване, но не се притеснявайте! За този метод ще ви трябва вакса за кола, който да натъркате. След това забършете с кърпа от микрофибър.

Избавете от белите петна по обувкитеБез да купувате скъпи препарати
Сподели: