Осем места у дома, където содата е безценна

Евтино средство за борба с мръсотията

1250

Във всеки дом има поне по една кутия сода за хляб. И ако досега сте я използвали само за направата на сладкиш или при болки в корема, скоро ще разберете, че тя има много други качества и че може да бъде верен помощник в почистването на дома ви.

5 неща, които никога не трябва да чистите със сода за хлябТози фин прах не винаги е добро решение 

Ето осем места у дома, където тя ще бъде вашия безценен съюзник в борбата срещу мръсотията.

Канализация

8 проблема, които може да решите със сода на кристалиРешете бързо ежедневните проблеми

Със сигурност знаете номера за содата и оцета и вулканът, който се получава. Ако каналът е запушен сериозно най – вероятно така няма да го отпушите, но тази комбинация е идеална за дезинфекция и профилактика, както и за отстраняване на миризмите.

Пералня

Вероятно не е изненадващо, но половин чаша сода в пералнята ще помогне за освежаване и на прането. Освен това тя има избелващ ефект и действа като омекотител. И още нещо – с нея ще почистите самата машина.

Хладилникът

Ако в хладилника има лоша миризма, отворете една кутия със сода и я оставете, за да абсорбира. Ако разлеете нещо в хладилника пък, сода и вода, направени на паста лесно ще почистят и най – упоритите петна. Тя помага и при почистването на хладилника, защото действа като лек абразив.

Тенджери и тигани

Колкото и хубави да са съдовете за готвене, ако не внимавате с експлоатацията им, те загарят. И тук на помощ идва содата, с която ще премахнете петна и загоряла храна. Оставете да покисне, за да паднат остатъците по - лесно.

Микровълнова печка

Сода за хляб е чудесен инструмент, който да използвате при почистване на микровълнова печка, защото тя се справя с мазнините, миризмите и останалите частици храна. Почистването с нея е безопасно и няма да се притеснявате за остатъци от химически препарати.

 

Фурната

Дори да звучи учудващо, но содата за хляб може да се справи с твърдите остатъци във фурната, както и с мазнините и миризмите. В студена фурна нанесете поръсете сода и напръскайте с вода, за да овлажните леко. Оставете да изсъхне, след което повторете още няколко пъти. Ще видите как частиците от храната във фурната започват да се разпадат.

Съдомиялна

Харчим много пари за почистващи препарати за съдомиялни машини. Сода с малко боракс е евтин и високоефективен домашно приготвен препарат. Нещо повече, малко сода към цикъла на изплакване на съдомиялната машина ще помогне за почистването й.

Кошчето за боклук

Сода за хляб може да помогне за неутрализиране на миризмата на боклука. Само поръсете дъното на кофата.

Защо да имате сода за хляб под ръка за прането?Чудните свойства на това универсално средство
Сподели: