Как да коригирате досадни грешки при ремонта

Как да коригирате досадни грешки при ремонта

Надали е възможно да се извърши идеален ремонт, но някои грешки лъсват по-късно. Ако не икате да се примирите с това, ето какво да направите.

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома

Разширение, премахване на стени и обединение на помещенията. Или изграждане на ново помещение в къщата? Преди да се и...

21/05/2016

Съвет 1: Изберете интелигентни контакти и електрически крушки

Коя е най-честата грешка при ремонт? Правилно, неправилно разположени контакти и ключове. Ако за тях е избрана неудобна височина или след инсталирането на мебелите са се озовали на труднодостъпни места, решете проблема с помощта на интелигентни уреди. Става дума за ключове, контакти и електрически крушки.

10 начина да обновите кухнята без основен ремонт

Кухнята е стаята, която най-често се нуждае от ремонт. Не само защото тенденциите при нея се променят много бързо, но...

23/06/2016

Съвет 2: Поставете нов кабел

Умните контакти и ключове са добър вариант, но цената им е доста висока. Ако не сте готови да харчите пари за такива устройства, сложете нов кабел в кутия - декорация на стената - това ще помогне за коригиране на местоположението на електрическото окабеляване. За да отклоните вниманието от грозен кабел и да възстановите естетиката на интериора, може да използвате декоративни кабелни канали.

Съвет 3: Обърнете внимание на системата за осветление

Също толкова често срещан проблем е липсата на осветление в апартамента. Ако има само един източник на светлина - полилей, разположен в центъра на тавана, сменете обикновения полилей с продълговата релса с лампи.

Съвет 4: Поставете подови лампи

Ако осветителната система не се вписва в цялостната концепция за дизайн на апартамента, но искате да подобрите осветлението, заложете на подовите лампи. С тяхна помощ можете да добавите светлина, където е необходимо. Най-често подовите лампи се монтират до дивана или в „къта за четене“.

 

Съвет 5: Скрийте деформираният ламинат

Основният недостатък на ламината е, че е много податлив на влага и може да променя размера си в зависимост от нивото на влажност в помещението - намалява през зимата и се разширява през лятото. Ако сте направили ремонт, например през декември или януари, когато дойде топлината, подовата настилка най-вероятно ще се надуе, тъй като въздухът в апартамента е много по-сух през отоплителния сезон. Ако по време на монтажа на ламината остави достатъчно разстояние между стената и дъските, този резултат може да бъде избегнат. Но ако не, материалът ще набъбне веднага щом влажността на въздуха се повиши.

Необходимо е да се реши такъв проблем възможно най-бързо, в противен случай дъските ще бъдат деформирани или напукани. Всичко, което трябва да направите, е да премахнете перваза и да изрежете ламинатните дъски, така че да има поне пет милиметра разстояние между настилката и стената.

Съвет 6: Отървете се от стъклените зони на вратата на спалнята

Интериорните врати със стъкло са красиви и стилни, освен това изглеждат по-ефирни от обикновените, но има и недостатъци – светлината от съседната стая влиза през стъклото в спалнята и пречи да заспите. Смяната на вратата с нова не е лоша идея, но бюджетен вариант е да я боядисате. Можете да подберете боята в тон с цвета на вратата, за да не изпъква. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...