Ако имате лимони...изсушете кората

Ако имате лимони...изсушете кората

Лимоните са плод, който може да бъде не само за храна, но намира приложение и в домакинството. Той е отличен почистващ препарат и се използва и в много продукти за здраве и красота!

11 начина да почистите с лимон

Кой плод може да освежи въздуха, да избелва, да премахва мазнини и да мирише прекрасно? Точно така – лимонът. Т...

25/05/2017

Може да го използвате в рецепти, почистващи препарати и домашно приготвени козметични продукти... като направите свои собствени сушени лимонови кори!

Кората на лимона съдържа масла, които са пълни с лимонов аромат и вкус, а най-хубавото е, че можете да съхранявате сушени лимонови кори в хладилника си, за да ги използвате до една година!

5 начина да рециклираме лимоновите обелки

Ако имаш лимони, направи си….лимонада. И не само. Защото след като приготвите любимата напитка остават корите,...

02/02/2018

Как да изсушите и използвате лимонова кора

Използвайте белачка за зеленчуци, за да обелите кората от лимоните. Поставете корите върху решетките на вашия дехидратор и сушете за няколко часа на 40 градуса.

 

Може да поставите изсушените лимонови кори в блендер, кухненски робот или мелничка за подправки и да ги смелите на прах. Смляната на прах лимонова кора може да замени прясна лимонова кора в много рецепти! Просто използвайте 1 чаена лъжичка изсушена лимонова кора за всяка супена лъжица лимонова кора, която изисква рецептата.

Можете също така да използвате лимонова кора на прах, за да добавите вкусен аромат на лимон към дресинги за салати, бисквити, пудинг, зеленчуци и т.н. Използвайте пестеливо, тъй като ароматът е концентриран.

Добавете малка лъжица лимонова кора на прах в малка купа, заедно с шепа захар и капка зехтин. Смесете го и го използвайте като скраб за тяло!

 

Ако искате да ароматизирате дома си, може да добавите малко лимонова кора на прах към препарат за миене и да почистите.

 

6 алтернативни приложения на лимона

Лимоните са невероятни. Те са идеални за овкусяване, като част от коктейл, в чашата с чай…Но и наред с това са...

18/07/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...