5 начина да рециклираме лимоновите обелки

5 начина да рециклираме лимоновите обелки

Ако имаш лимони, направи си….лимонада. И не само. Защото след като приготвите любимата напитка остават корите, които също може да влязат в употреба.

Вижте 6 идеи за тяхното рециклиране.

Репелент за насекоми

Дръжте насекомите далеч от кухнята, като оставяте няколко лимонови кори на перваза на прозореца или на прага на вратата към терасата. Можете също така да направите лимонов  спрей като накиснете различни видове обелки от цитрусови плодове (портокал, лимон, грейпфрут) във вода в продължение на два дни. Прелейте в спрей бутилка и пръскайте.

Дезодорант

Можете да премахнете силните миризми в кухнята или банята, като използвате лимонови обелки! Оставете ги да поврат в тенджера с вода за 10 минути, след това ги сложете в буркани.  да се поставят в рециклирани буркани. Можете да го използвате и като ефективен обезмирисител за боклука.

За премахване на петна

Имате ли мазни петна от  пържено на плота? Можете да използвате лимонови кори, за да се справите с тях. Лимоните могат да премахнат мазнините за нула време. Просто смесете лимона с няколко супени лъжици сол, след което внимателно изтъркайте петното.

 

Като почистващ препарат за лице

Ако нямате лосион за измиване на лицето, можете да използвате лимон за почистване на кожата! Леко разтрийте вътрешностите на лимона по цялото си лице, оставете го да престои за 20 минути, след това изплакнете. Лимоните са известни с това, че добавят блясък към кожата.

Като скраб за тялото

За да нямате суха кожа, направете домашен скраб за тяло. Просто смесете половин чаша захар с накълцани лимонови парченца и зехтин, за да направите лимоновата паста. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...