6 мръсни неща в къщата, за които забравяте, докато чистите

6 мръсни неща в къщата, за които забравяте, докато чистите

Когато почистваме апартамент, често пропускаме определени места и вещи, които отвън не изглеждат мръсни. Ето неща, на които трябва да обърнете специално внимание.

10 места у дома, където не почиствате, а е ужасно мръсно

Каролин Форте е експерт по почистване и дава някои съвети за това, кои места у дома пренебрегваме, когато почиствате,...

18/01/2016

Растения

Грижата за стайните растения включва повече от просто поливане, торене и пресаждане. Прахът се утаява върху листата на стайните цветя, така че ги забърсвайте редовно с влажна кърпа или с мека четка.

Най-добрите съвети за почистване от баба

Използва калъфка на възглавница, за да почисти перките на вентилатора Изключително просто, но много хитро правило за...

19/11/2022

 

Гумени уплътнения на хладилника

Спомняте ли си последния път, когато търкахте уплътнението на вратите на хладилника и фризера? Тук често се натрупва влага, което води до образуване на мухъл. За да избегнете това, избърсвайте ги редовно с влажна кърпа и подсушавайте.

 

Кабели и удължители

Удължителите и кабелите са магнит за натрупване на прах. Особено внимание заслужават удължителите в кухнята, които се намират до печката и зоната за готвене - освен прах, върху тях попадат мазнини и други замърсявания.

Чекмеджета

Често изтриваме само отвън, забравяйки за вътрешността им. Веднъж месечно задължително почиствайте натрупания прах.

 

Врати

Тук праха може да остане незабелязан с месеци. Също така не забравяйте да избършете дръжките на вратите - те натрупват най-много мръсотия и микроби.

 

Други дреболии

Чаши за четки за зъби, дръжки за хладилник, саксии, дистанционни и превключватели – проверявайте всички тези малки неща всеки път, когато почиствате, ако искате да постигнете идеална чистота.

Как да почистим фурната

Ако и вие от тези, които при всяко поглеждане към фурната се мръщят при наличието на мазнината, запрятайте ръкави и с...

28/04/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...