Неочаквани приложения за уредите, които имате у дома

Неочаквани приложения за уредите, които имате у дома

Много от инструментите и домакинските уреди, които виждате днес, изпълняват определени задачи, които обикновено улесняват работата ни. Но от друга страна, знаете ли, че те имат много по-широка гама на приложение?

Отворени кухненски шкафове

Отворените шкафове са на мода в кухненския интериор. Все по-модерно е шкафовете да нямат вратички и да се виждат, ра...

11/03/2020

Ето някои от тях:

1. Използвайте нож за пица, за да накълцате билки

Как да аранжираме кухненските уреди

Планирате нова кухня? Според начина, по който позиционирате кухненските уреди, може да увеличите пространството и да ...

19/07/2017

Това е чудесен вариант за хора, които нямат мелничка за подправки или нещо подобно.

2. Използвайте микровълнова фурна, за да изцедите по-добре цитрусови плодове

За да сте сигурни, че ще извлечете възможно най-много сок от пресните цитрусови плодове, сложете лайма, лимона или портокала в микровълновата за около 10 секунди, преди да ги нарежете. Това ще омекоти сърцевината и ще направи много по-лесно отделянето на целия сок от нея.

 

3. Използвайте кафемелачка, за да направите топинги

Вашата кафемелачка е идеалният инструмент за приготвяне на прахообразни топинги. сложете шепа ядки, крекери или бисквитки в кафемелачката си и пулсирайте няколко пъти, за да постигнете идеалната ронлива консистенция.

4. Френска преса, за да изплакнете зърнени храни

Можете лесно да изплакнете всички видове зърна с помощта на кафемашина за френска преса. Просто поставете вашата киноа, ориз или друго зърно вътре и налейте достатъчно топла вода, за да го покрие, след това натиснете буталото надолу докрай и излейте водата.

 

5. Използвайте микровълнова фурна за дезинфекция на гъби

Гъбите са полезни инструменти, но също така са и магнит за бактериите. Дезинфекцирайте гъбите редовно, като ги поставяте в микровълнова! Просто намокрете гъбата (но без да капе) и я загрейте в микровълновата фурна за 1-2 минути – толкова просто.

6. Използвайте сешоар, за да премахнете стикерите

Най-лесният начин да премахнете упоритите стикери е първо да го загреете със сешоар . Може да звучи странно, но топлината от сешоара прави лепилото топло и гъвкаво, така че е по-вероятно стикерът да се отлепи лесно, без да оставя следи.

 

7. Използвайте машина за гофрети, за да сготвите (почти) всичко

Можете да приготвите почти всичко във вашия уред за гофрети , включително брауни, сандвичи със сирене на скара, бекон, канелени рулца, кесадили, царевичен хляб и дори пица. Всичко се готви бързо и е лесно да почистите след себе си след това.

Най-честите грешки, които съкращават живота на уредите ви

Много често ни се случва уредите у дома да се чупят много преди да изтече гаранцията им. Често обаче причината е в то...

16/01/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...