6 алтернативни приложения на лимона

6 алтернативни приложения на лимона

Лимоните са невероятни. Те са идеални за овкусяване, като част от коктейл, в чашата с чай…Но и наред с това са част от най – добрите почистващи препарати.

12 неща, които може да изчистите с лимон вместо с химикали

От упорити петна до варовикови следи, лимонът е средство, което чисто всичко. Стига да знаете как да ги приложите. Ви...

21/06/2016

Колко начина се сещате, по които може да използвате лимона?

Ето няколко:

11 начина да почистите с лимон

Кой плод може да освежи въздуха, да избелва, да премахва мазнини и да мирише прекрасно? Точно така – лимонът. Т...

25/05/2017

1. Отстранете потта, маната и следите от ръжда върху памучен плат, като направите паста от лимонов сок и сол. Разтрийте и оставете за половин час, преди да изперете.

2. Можете да полирате месинг, мед, хром, алуминий, бронз, олово и неръждаема стомана с лимон. Просто срежете един плод наполовина и го потопете в сол, след което разтрийте върху металната повърхност. Избягвайте този метод върху сребро или злато.

3. Изберете белите дрехи като ги накиснете в пет литра студена вода със сока от един лимон. Оставете за един час преди изплакване.

4. Имате миришеща дъска за рязане? Освежете я, като я почистете с половинка лимон, която трябва да разтриете.

 

5. Дезодорирайте микровълновата фурна, като сложите няколко парчета лимон в купа с вода. Просто нагрейте до кипене и оставете за 10 минути.

 

6. Мрази следите и петната върху стъклото? Изстискайте сока от лимон и използвайте мека кърпа, за да изтриете повърхността.

Ето какво се случва ако сложите парче лимон до леглото си

Всеки знае, че лимоните са полезни заради високото си ниво на витамин С. Добавяме този плод към чая, използваме го пр...

16/07/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...