9 умни начина да използвате брашното

Трикове, за които не знаехте

359

Брашното е един от най-полезните елементи в арсенала на всеки готвач. Можете да го използвате за приготвяне на вкусни хлябове и десерти, за сгъстяване на кремообразни сосове. Но знаете ли, че има много начини, извън храната, с които също можете да използвате брашно? Ето няколко изненадващи приложения.

Как да организираме кухнята, за да спрем да хвърляме хранаПланирането е в основата на всичко

1. Отблъснете мравките

Ако забележите мравки около къщата, поръсете с брашно. Мравките не харесват вкуса или усещането  и ще го избягват.

11 знака, че храната е развалена Как да съхраняваме правилно продуктите

2. Чисти игрални карти

Ако имате тесте карти, които са виждали по-добри дни, можете да използвате брашно, за да ги освежите! Просто ги сложете в торбичка с шепа с шепа брашно и разклатете добре. След това извадете картите ги избършете с чиста, суха кърпа.

 

3. Борба с акнето

Ако трябва бързо да заличите пъпка зит, направете паста от мед и малко брашно. Покрийте с превръзка и я оставете да преседи една нощ, за да може брашното и меда да вършат своята магия.

Сутрин изплакнете и ще видите ефекта.

4. Блясък за неръждаемата стомана

След почистване на вашите уреди от неръждаема стомана, можете да използвате малко брашно, за да ги накарате наистина да искрят! Просто поръсете малко брашно върху чиста, суха кърпа и търкайте до блясък.

5. Почистете меда

Знаете ли, че можете да използвате брашно, сол и малко бял оцет за почистване на мед? Просто добавете равни части брашно и сол в малка купа, заедно с достатъчно оцет, за да се образува паста. Покрийте месингова или медна повърхност и я оставете да преседи, докато пастата изсъхне. След това просто изплакнете.

6. Облачно тесто

Брашното може да бъде и забавно. Като направите с него „облачно тесто“, с което децата обичат. Просто смесете 8 чаши брашно с 1 чаша бебешко олио.

7. Ускорява зреенето на авокадото

Ако имате авокадо, което все още не е напълно узряло, можете да използвате брашно, за да ускорите процеса на зреене. Поставете авокадото си в хартиена торбичка и го покрийте с брашно, след което оставете торбата на плота за 24 часа.

8. Направете лепило

Можете да използвате брашно и вода, за да направите просто лепило. То е идеално за детски проекти. Просто смесете равни части брашно и вода и разбъркайте до гладкост. (Сместа трябва да е с приблизително същата консистенция като тестото за палачинки.) Изсипете сместа в тенджера и сложете на котлон на среден огън. Бъркайте постоянно, докато заври, след което свалете от котлона и оставете да се охлади. Съхранявайте го в херметически контейнер и нанасяйте с четка!

 

 

5 грешки, които правите при съхранение на храна в хладилника Увеличете мястото и запазете по – дълго храната  
Сподели: