Трикове за бързо подреждане у дома

Готови за пролетното почистване

739

През зимата си позволяваме да се поотпуснем малко и не обръщаме внимание  на перфектната подредба на дома. Но с идването на пролетта, желанието за промяна, за повече светлина и пространство като че нараства и започваме да търсим начини да придадем на дома ни нов облик.

Как да подредим мебелите по точния начинВажно е да не слагате мебелите пред прозорците

Не е необходимо да отделяте няколко дни, за да почистите. С помощта на няколко трика и последователност, лесно ще създадете по – уютен и приветлив дом и ще се радвате на по – хармонична и красива обстановка.

Дръжте кош за дреболии под ръка

Страхотни идеи за подредбаПерфектен ред без усилия  

Сложете панер или кош, в който да държите всички онези малки неща,  които създават хаос в дома ви – от визитни картички, през фиби за коса, до бележки.

Премислете значението на вещите

Ако имате куп неща на рафта или библиотеката, запитайте се, защо са там. Може да се изненадате колко често ще си кажете „Не знам“. Това ще ви помогне да се отървете от тах.

Не бъдете емоционални

Да, безспорно има много вещи около вас, с които ви е трудно да се разделите, но се замислете, от колко от тях имате реална нужда, заслужават ли си?

Дръжте в гардероба или килера кутия за неща, които да дарите/ подарите

Дрехи и обувки,  които не носите, уреди, които не ползвате. Вместо да заемат излишно място, слагайте ги в кутия, а след това дарете или подарете на някой, който ще има полза от тях.

Намерете свое темпо на подреждане

Не е необходимо да форсирате нещата. Всеки има свое темпо или подход при подреждане, намерете вашия. Може да подреждате стая по стая или днес един шкаф, утре друг.

Не купувайте напразно

Когато тръгнете на пазар, не се изкушавайте да купувате дрънкулки, от които няма да имате полза или ако вече имате подобно нещо. Особено изкушаващо е това за дрехите и кухненските джаджи. Преди да влезе нещо в дома ви, махнете друго нещо.

Закачете детски произведения на изкуството

С помощта на детските произведения на детето ви, лесно ще променяте интериора в стаята му. Закачете ги артистично на табло или на въженце над леглото и сменяйте периодично.

 

Използвайте кукички

Те са безценен помощник в процеса на подреждане – закачете на тях малки кошчета, сложете в коридора, за да държите ключове, чадъри и очила под ръка или в кухнята, за да сложите престилката.

Възползвайте се от мястото под леглото

Ако леглото ви е повдигнато, сложете отдолу сезонни дрехи или вещи, които ползвате рядко.

 

17 актуални идеи за подредба на холаИдеи подходящи за малките жилища  
Сподели: