7 прости трика при приготвяне на храна

Всеки готвач трябва да ги знае  

374

Прекарвате прекалено дълго време в кухнята? Не сте единствените. Оказва се, че човек средно прекарва в кухнята 13 цели дни в готвене всяка година! За някои хора то е релаксиращо и забавно, за други е хоби, а за трети досадно задължение.

19 кухненски джаджи за по – забавно готвенеИ незабравимо изживяване

Без значение от кой тип сте, със сигурност ще искате да разберете някой и друг трик, с който да улесните процеса.

Шоколад

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползватеИнвестицията в тях си заслужава  

За да настържете шоколада, без той да се превърне в каша, поставете го в хладилника за 10 минути и след това настържете.

Картофи

За да имате равномерно изпържени, нарежете ги с резачка за ябълки, за да получите еднакви парчета.

Плодове

Вземете максимум сок от лимоните като ги пуснете за малко в микровълновата. Те ще омекнат леко и ще пуснат повече сок.

Ако трябва вашите авокадо, банани и меки плодове  да узреят по-бързо, дръжте ги заедно в хартиена торбичка. Етиленовият газ, идващ от авокадо и банани, ще ускори процеса на зреене.

Подправки

Не губете време за ситно нарязване на чесън, джинджифил и лют червен пипер за основата на къри или маринати. Просто настържете на фино ренде директно над съда за готвене.

Шалот

Трудно белите лук или шалот? Сложете ги в купа и покрийте с вряла вода. Оставете за 10 секунди и след това обелете.

Сос

Приготвянето на сос бешамел не е сложно. Но понякога времето или способността да го направим просто липсват. В тези моменти вземете пълномаслено крема сирене, добавете направо в тигана, добавете вода до желана консистенция и овкусете с горчица, билки или настърган кашкавал.

Зеленчуци

Те стават по – вкусни когато са печени, затова не ги варете, а ги сложете направо в тавата с подправки и зехтин.

Употреба на майонеза в домакинството извън готвенето? Възможно е!Изненадващи приложения на вкусния продукт  
Сподели: