Три продукта, с които ще се отървете ефикасно от мазните петна

Нямате нужда от скъпи решения за почистване!  

339

Всеки, който готви у дома, знае за вечната борба да се справи с петната от мазнини, които остават по плота, котлона, и дори стените. А за съжаление те са доста трудни за премахване, особено ако изсъхнат. Но с помощта на няколко продукта, които може да се намерят във всеки дом, ще може да почистите ефективно. Ето няколко лесни трика за справяне.

Сода за хляб

Мощен почистващ препарат е содата за хляб. Просто поръсете малко върху влажна гъба, след това изтрийте мазнината от повърхностите. За да се отървете от остатъците от сода, просто минете с влажна кърпа.

Ако решите да използвате сода за хляб, имайте предвид, че тя има лек абразивен ефект, затова внимавайте когато прилагате върху много деликатни повърхности.

Оцет

Оцетът е другото средство, което е широко признато и се използва като почистващ инструмент. За да премахнете мазнините, сипете неразреден оцет в бутилка със спрей и след това напръскайте обилно върху петна. Оставете го за около 5 до 10 минути, след което забършете със суха кърпа.

Алтернатива, която може да направите, особено ако не харесвате миризмата на оцет, е да разредите оцета с вода и дори да добавите няколко капки етерично масло към него. Само не забравяйте да не използвате оцет като почистващ препарат, ако оцветената повърхност е направена от незапечатан камък или порест материал, като нетретирана дървесина.

Олио

В случай, че имате засъхнала мазнина, един от крайните начини за премахване е да третирате с растително масло. Изсипете малко на хартиена кърпа и минете по петното, след което използвайте някоя от двете техники, споменати по-горе.

Сподели: