Три продукта, с които ще се отървете ефикасно от мазните петна

Нямате нужда от скъпи решения за почистване!  

222

Всеки, който готви у дома, знае за вечната борба да се справи с петната от мазнини, които остават по плота, котлона, и дори стените. А за съжаление те са доста трудни за премахване, особено ако изсъхнат. Но с помощта на няколко продукта, които може да се намерят във всеки дом, ще може да почистите ефективно. Ето няколко лесни трика за справяне.

Сода за хляб

Колко ще спестите, ако инвестирате в иновативни кондезни котли?

Мощен почистващ препарат е содата за хляб. Просто поръсете малко върху влажна гъба, след това изтрийте мазнината от повърхностите. За да се отървете от остатъците от сода, просто минете с влажна кърпа.

Ако решите да използвате сода за хляб, имайте предвид, че тя има лек абразивен ефект, затова внимавайте когато прилагате върху много деликатни повърхности.

Оцет

Оцетът е другото средство, което е широко признато и се използва като почистващ инструмент. За да премахнете мазнините, сипете неразреден оцет в бутилка със спрей и след това напръскайте обилно върху петна. Оставете го за около 5 до 10 минути, след което забършете със суха кърпа.

Алтернатива, която може да направите, особено ако не харесвате миризмата на оцет, е да разредите оцета с вода и дори да добавите няколко капки етерично масло към него. Само не забравяйте да не използвате оцет като почистващ препарат, ако оцветената повърхност е направена от незапечатан камък или порест материал, като нетретирана дървесина.

Олио

В случай, че имате засъхнала мазнина, един от крайните начини за премахване е да третирате с растително масло. Изсипете малко на хартиена кърпа и минете по петното, след което използвайте някоя от двете техники, споменати по-горе.

Сподели: