Тези средства за премахване на петна са в кухнята ви

Тези средства за премахване на петна са в кухнята ви

Няма да сбъркаме ако кажем, че петната са неизбежни. От тези от храна и грим петна до пожълтяване и мръсотия, някои не могат да се премахнат. Все пак има някои решения, за които може би не подозирайте и те са не къде, а в кухнята ви. 

Изкуствени подсладители

Кой би предположил, че тези малки пакетчета могат да премахнат петна от мазнини? Носете по няколко в чантата си, за да спасите блузата или панталона  от неочаквана ситуация. За да го използвате, просто поръсете петното с праха и изчакайте да абсорбира мазнината.

Мляко

 

Ако по любимата блуза или пола имате мастило или шоколадово петно, млякото е решението. Потопете дрехата в мляко за една нощ. След това може да изперете на нормален цикъл на пране.

Сода

Тази напитка е добър избор, ако имате петно от кръв, което трябва да премахнете. Просто накиснете и след като петното излезе – изперете. Като алтернатива, можете да излеете кутия в отделението за прах и изперете както обикновено.

Сол

Капка червено вино може да съсипе любимата ви рокля. Може да я спасите като поръсите със сол върху прясното петно и го оставите за пет минути. Не забравяйте да изплакнете със студена вода.

Нишесте

Кожа и деликатни материи като коприна изискват повече внимание. За да премахнете петна от кожа или коприна, поръсете с царевично нишесте и оставете в продължение на 20 минути или докато попие. Използвайте чиста кърпа или четка за зъби, за да премахнете останалия прах.

Лимонов сок

Имате повече лимони в хладилника? За да се отървете от петната от пот, разтрийте лимонов сок върху плата или смесете равни части лимон и вода. За петна от мастило можете да направите смес от крем тартар и лимонов сок. За премахване на следи от мана и ръжда, смесете лимонов сок със сол.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...