Да направим дома си по – позитивно място

Магията на метода Кон Мари 

245

Може би повечето от вас вече са чували за една от най – продаваните книги – на Мари Кондо - „Магията на подреждането“. В нея ще разберете как да организирате вещите си, защо е важно да махнете всичко излишно около вас, как да се насладите на дома си и защо подредбата на дома е изкуство.

8 стъпки към по-чист и подреден домС няколко прости правила ще имате чист и подреден дом

Когато планирате и подреждате дома си, трябва да знаете, че е важно да внесете положителна енергия, да покажете собствения си стил и да направите къщата възможно най – уютна и хармонична.

Отделете място за лични спомени

15 идеи за подреден дом Победете хаоса с няколко лесни съвета

Всяка култура има традиция да се излагат различни сувенири, аксесоари, дрънкулки. Мари Кондо съветва, че е достатъчно да отделим рафт, на който да сложим нещо лично, скъпо, което ни кара да се усмихнем. Това може да е снимка, картина, ваза с цветя. Важното е да ви дава позитивна енергия и да ни зарежда.

Украсете гардероба си с тайните си удоволствия

Кондо казва, че ако се срамувате да показвате снимки на вашите хобита, сънища или неща, които ви харесват, можете да ги закачите в гардероба си. Гледайте на това като на лично пространство, „което ви дава тръпка на удоволствие“. Само си спомнете годините назад, когато вратите на гардероба бяха украсени с плакати със знаменитост.

Махнете декорацията с надписи/ сентенции

Имаше период, в който беше много модерно са закачиш на стената в кухнята надпис EAT, или над спалнята DREAM. Според Кондо обаче този тип украса предизвиква „шум“ и не носи радост в обитателите. Според експерта е по  добре да закачим вдъхновяваща картина.

 

Почиствайте всеки ден

Кондо казва, че е важно всеки ден да почистваме и да махаме вещите, които не ни трябват. След като вече сте почистили и подредили дома си, не трябва да допускате да се затрупвате с нови вещи. В началото това може да ви изглежда трудно и невъзможно, но в последствие ще свикнете.

Дръжте само нещата, към които изпитвате благодарност

Как ще съхранявате една скъпа огърлица и една евтина дрънкулка? Със сигурност втората може да се намери на дъното на някое чекмедже, докато за първата ще има специално отредено място. Отнасяйте се към вещите си с уважение и оставете само тези, на които симпатизирате.

Махайте етикетите

Когато се приберете от пазар не прибирайте просто продуктите. Махнете етикетите и опаковките веднага. Така няма опасност да трупате вещи в излишък, а когато махнете опаковката става „ваше“.

Почиствайте чантата си

Създайте си навика да вадите всичко от чантата си, след като се приберете у дома. Така ще позволите на чантата „да си почине“ и няма да губите важни документи или разписки.

 

9 лесни начина да подредите стилно у домаПодредете с вкус и стил  
Сподели: