5 съвета, които да следвате когато ремонтирате

Експерти споделят най-важните елементи на всеки ремонт  

913

Когато ремонтирате или обновявате жилището си, лесно можете да се загубите в търсене на дизайнерски решения и естетически детайли, но да забравим за функционалните аспекти.

Променени стаи преди и след ремонта Вижте трансформацията на няколко помещения преди и след като са реновирани 

Така, докато избираме цветове на боята, подови настилки, плочките, кранове, дръжки, трябва да предвидим внимателно всичко и да мислим как ще използваме тези неща. Да, бели плочки в кухнята са прекрасни, но и доста лесно се цапат. И онзи диван е страхотен и би стоял чудесно, но с малки деца около вас дали няма да се наложи скорошна смяна. Или пък гардеробът – голям, просторен, с много място за багаж, но дали няма да превземе спалнята? 

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

Ето защо от Homes To Love се обръщат за съвети към няколко експерти, които споделят основните аспекти, които трябва да следваме, когато ремонтираме у дома.

10 начина да обновите кухнята без основен ремонтМалки промени с голям ефект

1. Планирайте напред

Въпреки че изглежда очевидно, важно е да планирате предварително и да си дадете време, за да завършите перфектното обновяване. Погледнете практичната гледна точка и как това в крайна сметка ще повлияе на ежедневния ви живот, не само по време на процеса на обновяване, но и след това. Важно е да премислите стила и дизайна на пространството, което планирате да надградите, за да сте сигурни, че той ще бъде едновременно функционален и практичен в следващите години.

Друг фактор, който е важен, е създаването на гъвкаво оформление, подходящо за начина ви на живот. Експертите съветват, че е важно да създадем "дом", който е красив, за да живеем в него, а не нещо, което по същество прилича на дом от корица на списание, но с ограничена функционалност.

2. Максимизирайте естествената светлина

Когато започвате реконструкция или обновяване, опитайте се да се възползвате на максимум от наличната естествена светлина. Тя е идеална, за да подчертаете или да създадете нови дизайни и функции. Освен това има способността да внесе прекрасна атмосфера и усещане за пространство във всяка стая. Ако при вас има по – малко естествена светлина, което често се случва в баните, помислете за допълнително осветление, където е възможно, независимо дали това е чрез прозорец на покрива или просто с повече осветителни тела.

3. Съхранението е ключово

Когато започвате ремонта, помислете как да използвате максимално функционално и пълноценно всяка стая. Планирайте нови места за съхранение или се посъветвайте как да надградите това, което имате.

4. Опитайте да създадете дизайн, който е вечен

Когато ремонтирате дом или някакво конкретно пространство, е важно да създадете дизайн, който не само да е единен в целия дом, но и да се адаптира към времето. Независимо дали харесвате минималистичен, чист дизайн или нещо по-луксозно и екстравагантно, няма да сбъркате, ако заложите на неутрална и чиста цветова палитра, с меки нюанси и тонове. Така ще постигнете визия, която е вечна и която лесно може да се актуализира с различен интериорен декор и мебели.

5. Инвестирайте в професионални съвети

Ако искате да създадете дома на мечтите си, но нямате талант или усет към важните неща и детайлите, не се скъпете да се допитате до професионалисти. Говорейки с него, той ще ви насочи и покаже нещата, на които трябва да обърнете внимание. Всяко жилище е различно, оформленията са изключително разнообразни и няма единно правило, което може да следвате. Дори и това да означава забавяне на ремонта или да се лишите от нещо за сметка на професионална помощ, тази инвестиция си заслужава.

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома Обмислете много внимателни какво целите и следвайте плана си
Сподели: