5 съвета, които да следвате когато ремонтирате

Експерти споделят най-важните елементи на всеки ремонт  

997

Когато ремонтирате или обновявате жилището си, лесно можете да се загубите в търсене на дизайнерски решения и естетически детайли, но да забравим за функционалните аспекти.

Променени стаи преди и след ремонта Вижте трансформацията на няколко помещения преди и след като са реновирани 

Така, докато избираме цветове на боята, подови настилки, плочките, кранове, дръжки, трябва да предвидим внимателно всичко и да мислим как ще използваме тези неща. Да, бели плочки в кухнята са прекрасни, но и доста лесно се цапат. И онзи диван е страхотен и би стоял чудесно, но с малки деца около вас дали няма да се наложи скорошна смяна. Или пък гардеробът – голям, просторен, с много място за багаж, но дали няма да превземе спалнята? 

Ето защо от Homes To Love се обръщат за съвети към няколко експерти, които споделят основните аспекти, които трябва да следваме, когато ремонтираме у дома.

10 начина да обновите кухнята без основен ремонтМалки промени с голям ефект

1. Планирайте напред

Въпреки че изглежда очевидно, важно е да планирате предварително и да си дадете време, за да завършите перфектното обновяване. Погледнете практичната гледна точка и как това в крайна сметка ще повлияе на ежедневния ви живот, не само по време на процеса на обновяване, но и след това. Важно е да премислите стила и дизайна на пространството, което планирате да надградите, за да сте сигурни, че той ще бъде едновременно функционален и практичен в следващите години.

Друг фактор, който е важен, е създаването на гъвкаво оформление, подходящо за начина ви на живот. Експертите съветват, че е важно да създадем "дом", който е красив, за да живеем в него, а не нещо, което по същество прилича на дом от корица на списание, но с ограничена функционалност.

2. Максимизирайте естествената светлина

Когато започвате реконструкция или обновяване, опитайте се да се възползвате на максимум от наличната естествена светлина. Тя е идеална, за да подчертаете или да създадете нови дизайни и функции. Освен това има способността да внесе прекрасна атмосфера и усещане за пространство във всяка стая. Ако при вас има по – малко естествена светлина, което често се случва в баните, помислете за допълнително осветление, където е възможно, независимо дали това е чрез прозорец на покрива или просто с повече осветителни тела.

3. Съхранението е ключово

Когато започвате ремонта, помислете как да използвате максимално функционално и пълноценно всяка стая. Планирайте нови места за съхранение или се посъветвайте как да надградите това, което имате.

4. Опитайте да създадете дизайн, който е вечен

Когато ремонтирате дом или някакво конкретно пространство, е важно да създадете дизайн, който не само да е единен в целия дом, но и да се адаптира към времето. Независимо дали харесвате минималистичен, чист дизайн или нещо по-луксозно и екстравагантно, няма да сбъркате, ако заложите на неутрална и чиста цветова палитра, с меки нюанси и тонове. Така ще постигнете визия, която е вечна и която лесно може да се актуализира с различен интериорен декор и мебели.

5. Инвестирайте в професионални съвети

Ако искате да създадете дома на мечтите си, но нямате талант или усет към важните неща и детайлите, не се скъпете да се допитате до професионалисти. Говорейки с него, той ще ви насочи и покаже нещата, на които трябва да обърнете внимание. Всяко жилище е различно, оформленията са изключително разнообразни и няма единно правило, което може да следвате. Дори и това да означава забавяне на ремонта или да се лишите от нещо за сметка на професионална помощ, тази инвестиция си заслужава.

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома Обмислете много внимателни какво целите и следвайте плана си
Сподели: