Гениално решение за 32 кв.м апартамент

Сблъсък на ново и старо

41322

Едно от основните предизвикателства в малкото жилище е мястото за съхранение.  А едно от най-трудните неща е да намерим място за леглото, така че да не бъде средата на дневната. Пример за решение и на двата проблема е това студио в Париж с площ от 32 квадратни метра.

Решението от архитектите от Batiik Studio е просто: модул, който е както място за спане, така и място за съхранение. До леглото може да се качите по няколко стъпала, като то може да бъде затворено за повече сигурност с плъзгащ се панел. Шкафовете под стълбите осигуряват място за съхранение, а вдясно от леглото има висок гаредроб с достатъчно място за багаж. 

В леглото сте заобиколени от дървена облицовка, а вграден перваз служи като нощно шкафче.В обновяването на студиото дизайнерите залагат на контраста между старо и ново. Те оставят старите гипсови стени и ги комбинират с елегантните кухненски шкафове и стилните мебели.

Въпреки че бялото обикновено е решение за по-малки пространства, тук дизайнерите залагат на по-тъмни цветове, в противовес със светлите стени.

Уют в жилището придават дървения под и удобните мебели.

Красивп, практично и удобно, въпреки малкия размер. Това е парижкото 32 кв.м жилище.  

Сподели: