4 начина да декорирате като интериорен дизайнер

Просто следвайте няколко съвета

2900

Проектирането на интериора в дома ви може да е предизвикателство. Нямате професионални познания? Не се притеснявайте, защото може да направите чудеса само ако спазвате няколко основни правила.

Вижте кои са четирите неща, на които трябва да обърнете внимание в декорацията, ако търсите забележителен ефект у дома.

Правилото на третината

Ако сте художник или фотограф, тогава знаете какво означава това. А за останалите - това правило определя кое е най-доброто място за поставяне на обект. Начертайте въображаеми линии на снимката вертикално на 1/3 и 2/3 и хоризонтално на 1/3 и 2/3. Композициите с обект, поставен върху тези линии, особено в пресечната точка на тези линии, са най-интересни. Във вашия дом може да се приложи по този начин: вместо да поставите нещо в средата на рафта, опитайте да го поставите на 1/3 от ръба. По този начин ще бъде по-приятно за окото.

Големи мебели

Ако искате да украсите пространството, но не сте сигурни дали можете да постигнете визуален баланс, търсете големи обекти. Ако изберете много на брой малки предмети може да създадете чувство на хаос. Винаги е по-добра идея да поставите голям елемент вместо няколко малки.

Добавете лична нотка

Вашият дом трябва да отразява кой сте, а най-лесният начин да постигнете това е чрез декорацията. Добавете нещо, което разкрива вас, вашите интереси и хобита. Ако сте любител в градинарство, добавете красиви растения. Ако обичате да снимате, направете галерия от снимки.

Комфортът на първо място

Когато става въпрос за закупуване на мебели, винаги мислете за комфорта преди стил. Вашият дом е място за почивка и релаксация. Затова най-важното, от което се нуждаете, са функционалните и удобни мебели. Инвестирайте в качествени такива и няма да съжалявате. 

Сподели: