20 вдъхновени от Pantone дизайна

Светло зеленото е цветът, който властва през цялата 2017 година  

1513

Цветът на 2017 година, избран от Pantone – светло зелено, с неговите свежи жълто – зелени нотки все по – силно се настанява в домовете ни. Вдъхновение за редица дизайнери, този приятен нюанс напомня за природата, за идващото лято, зарежда с настроение и придава неповторим чар и особено излъчване на дома.

Ето защо решихме да ви покажем как стилистите го интегрират във всяка стая и как цветът на годината променя и най-скучното помещение.

Във всекидневната

Зелени стени, зелен диван или просто зелени аксесоари – акцент. Каквото и да изберете няма да сбъркате и ще освежите хола. Ако търсите различно излъчване, помислете за завеси в този свеж цвят. Съчетайте го с бяло, черно, кафяво и дори горчица.

В спалнята

Няма по – подходящ цвят, който да успокоява и да придава релаксираща атмосфера. Независимо дали в спалното бельо, на декоративните възглавници, килима или като стена акцент, ако заложите на зеления цвят ще освежите спалнята.

В кухнята

Още едно място, което е подходящо да имплементирате зеления цвят. Ако търсите по – ексцентрично излъчване, сложете зелени шкафове или комбинация с бяло, черно или кафяво. Ако цветът ви е прекалено силен, може да помислите за аксесоари – красиви чинии, чаши, столове, а защо не и зелен цвят за кухненския гръб.

В банята

Една от най-предпочитаните и красиви комбинации за баня е зелено и бяло. Може да заложите на цветни плочки, цветна мивка и капак за тоалетната или само зелени аксесоари – кърпи, чаша за четките за зъби, диспенсър за сапун. 

 

Сподели: