Без значение, дали пазите диета, искате нещо по – различно или просто нямате брашно у дома, не е невъзможно да направите страхотен десерт и без тази съставка. Предлагаме ви три десерта, които може да опитате и които ще ви накарат да въздишате от наслада.
Традиционно свързваме Великден с шарени яйца, крехко агнешо и…апетитен и пухкав ароматен козунак. Но всеки ден...
13/04/2020Шоколадова еспресо торта
Според изследването, 1 на всеки 10 души в света поне веднъж е страдал от леко натравяне от храна. Свежестта на продук...
12/04/2018Съставки
200 гр. шоколад (75% - 85% какао)
110 г зехтин екстра върджин
5 големи яйца, разделени жълтъци и белтъци
150 гр захар
2 чаени лъжички еспресо на прах
1/2 ч.л. сол
1 супена лъжица екстракт от ванилия
20 гр. неподсладено какао на прах
60 гр. млечен шоколад на парченца или щоколадов чипс
500 гр. пълномаслено сирене рикота
2 супени лъжици мед
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
1. Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете 20 см. форма за торта с падащи стени и постелете с пергаментова хартия.
2. В купа разтопете тъмния шоколад и зехтина. Оставете да изстине 5 минути. Разбийте в 5-те жълтъка, захарта, какаото на прах, еспресото на прах, солта и ванилията.
3. В голяма купа разбийте белтъците на средна скорост, докато се образуват твърди върхове. Добавете половината от разбитите белтъци в шоколадовата смес, а като се усвоят и останалата половина. Добавете и шоколадовия чипс. Прехвърлете тестото в тавата и загладете. Печете 25-30 минути. Извадете от фурната и оставете да преседи 10 минути.
4. В купа смесете рикотата, меда и ванилията. Комбинирайте до гладкост.
5. Сервирайте тортата топла или на стайна температура, гарнирана с рикота.
Бананови барчета
Съставки
4 чаши овесени ядки
6-7 банана приблизително
1 чаша фъстъчено масло
1/4 чаша шоколадов чипс
Загрейте фурната до 180 градус и постелете 15х15 см тава с пергаментова хартия. В голяма купа смесете всички си съставки и разбъркайте добре. На два пъти добавете шоколадовия чипс.
Изсипете в намазнената тава и изравнете. Отгоре сложете още шоколадов чипс и печете 15-20 минути, или до златисто отвън.
Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.
Ябълков хляб без брашно
Съставки
3 средни ябълки
1/4 чаша мед
2 чаши с овесени ядки или бързо приготвяне
2 големи яйца
1 чаена лъжичка ванилия
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка канела
Загрейте фурната до 180 ° С. Намажете продълговата тавичка с масло. Нарежете ябълките и пасирайте до гладкост. Добавете останалите съставки и изсипете в тавата.
Печете за 30-35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
Оставете хляба да се охлади напълно и нарежете.
Знаете ли, че има продукти, които е непрепоръчително да съхранявате в хладилника? Напълно естествено е желанието да ...
20/12/2015