Това са най – добрите идеи за кухненски остров

Това са най – добрите идеи за кухненски остров

В една модерна кухня, кухненският остров е съществен компонент от сърцето на дома и служи като идеалното многофункционално пространство за цялото семейство.

Кухненски остров – аквариум

Холандският дизайнер Робърт Коленик е автор на този модел за кухненски остров, който също така е аквариум. Моделът с...

17/12/2015

От удобно място за събиране до импровизирана забавна зона, островът е лесен начин да свържете кухнята с останалата част от дома - особено с продължаващата тенденция на отворени дневни и трапезарии.

Ако сте в процес на обновяване или проектиране на вашата кухня на мечтите, има няколко ключови елемента, за които трябва да помислите: размерът, палитрата на материалите и какви (ако има такива) вградени елементи искате. За да ви вдъхновим, потърсихме някои от най-добрите кухненски острова, изпълнени с доста хитри идеи ...

Островът в кухнята

Кухненският остров е основната точка на помещението, в което приготвяме храната. Той ни дава повече пространство за г...

02/11/2015

Многофункционалност

В тази кухня дизайнерът избира за кухненския остров вградена кръгла маса за хранене, която действа като допълнителен плот и безпроблемно интегрира зоната за хранене. Контрастът на материалите от мраморния плот до дървената маса дава богат набор от текстури към пространството.

Ярко присъствие

Собствениците на това жилище са искали цветен елемент в кухнята и той идва от острова. Повърхността от неръждаема стомана го прави идеален за подготовката на вечерята, а  колелата позволяват островът да бъде местен.

Минимализъм

В тази светла кухня островът е място за приготвяне на храна, за готвене, маса за хранене. Цветовете кореспондират с останалата част на интериора и се сливат с него.

Свързващо звено

Островът тук служи като граница, която разделя кухнята от останалата част на дома. Интересен елемент е ъгловият ръб.

Синхрон

 

В тази стая плотът се слива с шкафовете, както цветово, така и като облицовка. Идеално решение, ако не искате да рискувате с цветове и текстури.

Текстури

Щипка индустриален стил дава този бетонен остров. Особено интересна е играта на контрастни елементи – дърво, бетон, метали….Истинска феерия от текстури.

Функционалността е важна

Като се има предвид близостта на трапезарията и кухнята, кухненският остров в този дом може би е по-тесен от стандартните, но е удобен, защото се превръща в импровизиран бар по време на парти.

Бяло върху бяло

Бялата кухня е класика по някаква причина, така че може да си позволите да играете с текстури и различни нюанси на белия цвят, за да придадете дълбочина.

На втори план

За разлика от общоприетото схващане, кухненските острови не трябва да са главните герои на кухнята. В този дом зашеметяващият мраморен остров е изместен настрани, оставяйки пространството по-отворено.

Заоблен

Тук основният елемент е дъб, но красотата на острова идва не само от него, но и от заоблените форми.

Огледална магия

Този кухненски остров разполага с огледала, усилващи естествената светлина от прозореца на дома. Изключителен визуален ефект и въздействие.

Модерни кухненски острови

Островът обикновено е основна фокусна точка в една кухня. Независимо дали разполагате с малко или голямо помещение, т...

19/09/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...