Трапезария в кухнята – как да ги съчетаем

Трябва ли масата да бъде непременно малка

1604

Наличието на малка кухня изисква по – особен подход в обзавеждането на помещението. Ограниченото пространство налага да мислим по-прагматично, да планираме разположението на уредите по – внимателно, да съобразим количеството аксесоари и помощни инструменти. А често кухнята трябва да бъде не само място за приготвяне на храна, но и да включва в себе си трапезарията. Всъщност, именно тази двойна функция на кухнята е бъде чудесен начин за оптимизиране на пространството. Слагането на малка маса дори може да бъде от полза и да създадете удобна зона за хранене.

25 идеи за трапезарииВижте идеите и създайте стая, в която ще се храните с удоволствие

В зависимост от разположението и оформлението на стаята, може да избирате различни подходи. Обикновено първата ни мисъл е да сложим по – малка маса и да подредим столове около нея, но ако помещението е по – дълго, може да помислите за по – голяма и продълговата маса, която да изпълнява и функциите на допълнителен плот или остров.

Освен това не винаги столовете са най – доброто решение. За да спестите място, сложете ъглова пейка, която да предлага и място за съхранение.

Идеи за малката трапезарияИдеи как да използвате ефективно всеки сантиметър от стаята  

Не винаги кръглата маса е и най – добрият избор за малка стая, особено ако домакинството е малко. Ако изберете квадратен модел с опция за разгъване, може да я избутате до стената и така да освободите място, но и да има те две места за сядане. Когато се съберете повече хора, просто я изкарайте и разгънете.

Вече сме ви показвали и опции с маси с падащи плотове за екстремно малки кухни, показвали сме ви и дъски на стената, превърнати в трапезарни маси.

Опциите са много, изборът е ваш.

Вижте няколко идеи за трапезарията и кухнята в едно и намерете най – добрата за вашия дом.

 

 

5 идеи за компактни трапезарииХитри решения за малкото пространство
Сподели: