5 идеи за компактни трапезарии

Хитри решения за малкото пространство

3359

Малката площ в жилището често ни ограничава в оформлението на кухнята. На много малка площ трябва да разположим малка трапезария, място за готвене и всекдиневна.

Предлагаме ви няколко идеи, с които да офорите малка трапезария така, че да не се лишите от нищо и да запазите комфорта и чара на помещението.

Добавете огледала

Огледалата в малката стая правят чудеса. Защо тогава да не заложите на тях и в ъгъла за хранене? Вижте тази малка трапезария със стъклена стена, която удвоява помещението и придава много шик и уют.

Използвайте допълнителните плотове

Много хора използват мястото на плота, за да оформят маса за закуска или за бърза вечеря. За да направите този кът специален, сложете пейка, а защо не и бар столове. Ако плотът не е цял може да съхранявате под него пейката за още по – компактно решение.

Ниша с вградени рафтове

За повече място за съхранение в кухнята, помислете за неизползвана ниша, която може да превърнете в открити рафтове, подобно на тази кухня. Акцентът тук са и ефектните осветителни тела. Вместо столове, собствениците са избрали пейка, която е и ракла за съхранение.

Семпло излъчване

Дори и най-обикновената кухня може да има свое индивидуално излъчване. Пример за това е тази малка кухня, отделена със стъклена плъзгаща се врата. Лампата е в синхрон с индустралния стил на помещението.

Вземете максимума от стената

В този 32 кв. м апартамент ограниченото пространство е решено с помощта на тръби и няколо дървени дъски, които са превърнати в открит рафт. Най-долната част е достатъчно висока, за да побере маса и два стола, които се издърпват, за да подредите вечерята. 

Сподели: