Спестете място в кухнята и трапезарията

Малките жилища изискват особено внимание  

527

Малкият дом изисква особено внимание. При него трябва да търсим баланс между комфорт, уют и удобство, да не претрупваме помещението, да създадем достатъчно място за съхранение на вещите ни.

25 идеи за трапезарииВижте идеите и създайте стая, в която ще се храните с удоволствие

Кухнята, като обикновено най – малката стая, се нуждае от особено внимание.

Вижте няколко идеи за това, как може да вземем максимума от нея.

Идеи за малката трапезарияИдеи как да използвате ефективно всеки сантиметър от стаята  

Позиционирайте трапезария до открития рафт.

Ако нямате място за маса, вижте тази идея. Тя е сложена до шкаф с открити горни лавици, в които са подредени вещи за ежедневна употреба като какао, кафе и закуски. Долната част е шкаф с плъзгащи се вратички, където може да държите чаши, чинии и прибори.

Сложете пейка.

Този сет за трапезария може лесно да побере осем или повече души благодарение на изисканата пейка, прикрепена за стената. Това е чудесна възможност за хора, които обичат да се забавляват и да се събират с много гости.

Превърнете плота в маса

Ако нямате място за маса, използвайте плота като такава. Удобни високи столове и са всичко, от което се нуждаете. Използвайте пространството  отгоре, за да инсталирате открити рафтове.

Разширете кухнята с правоъгълна маса.

Възползвайте се максимално от L-образната кухня, като поставите дълга маса срещу открития плот. Прозрачните столове добавят баланс в помещението.

Изберете кръгла маса.

Не се ограничавайте до квадратна или правоъгълна маса. Тя не само че събира повече хора, но и дава усещане за спокойствие в трапезарията.

Възможност за монтиране на стени.

 

Когато пространството е много малко, стените са свободни, за да сложите маса. Освен това тя не трябва да е само място за хранене - можете да я използвате и като работно бюро!

Идеи за рафт в трапезариятаИзложете вещите и аксесоарите по артистичен начин
Сподели: