5 функционални дизайнерски идеи за кухня с площ от 7 кв. метра

Няма малки стайни за красивия дизайн 

1552

В повечето панелни апартаменти или гарсониери кухнята е най – малката стая. Това създава не малко проблеми на собствениците, защото ограничава възможностите за проектиране и за по – гъвкави решения. Ако погледнете на тази стая обаче малко по – освободено и мислите нетрадиционно, лесно ще създадете функционално и много удобно за ползване помещение.

10 неща, които всеки с малка кухня трябва да имаПочувствайте се големи в малкия дом  

От Novate ни представят идеи за обзавеждане на няколко кухни, които разполагат само със 7 квадратни метра.

При малка кухня изборът на стилове, цветове и дизайн за дизайна е ограничен. Но при правилно планиране, тя може да се трансформира без загуба на функционалното си предназначение.

10 места в дома, на които да разположите малка кухняВижте 10 идеи за различно разположение на мъничка кухня у дома

Кухня-хол

Кухнята в съчетание с всекидневната е една от най-добрите възможности за тези, които имат малки апартаменти. В този случай, стаята не трябва да има голяма площ - само 7 квадратни метра. Избирайте светли нюанси, в идеалния случай - бяло. Този цвят визуално разширява пространството, създавайки илюзията за по - голяма площ. Но има и недостатъци: не всяка домакиня се решава на такава стъпка, защото в този случай винаги трябва да поддържа перфектна чистота в кухнята.

Кухня с балкон

Ако вашата кухня има балкон, това е страхотно! Премахвайки стената, печелите още няколко метра. В този случай кухненският модул може да се постави по стените. Много е важно да има място за всички необходими домакински уреди. На балкона можете да оборудвате и кът за хранене. Ако изберете този вид оформление, не забравяйте, че мебелите трябва да са в светли нюанси, а балконът се нуждае от допълнителна изолация.

Кухня с бар плот

За млада двойка тази кухня е идеална, защото барът ще служи като маса за вечеря. За това оформление е най-добре да изберете ъглово кухненско обзавеждане. Този дизайн прави пространството светло и просторно.

Права или L-образна кухня в минималистичен стил

Ако дължината на помещението е само на три метра, е най-добре да изберете минималистично обзавеждане. Ако има възможност, оформете ъгъл. С подобно подреждане на мебелите, по стената трябва да се постави хладилник и мивка с шкаф, а печката да дойде съседната стена и прозорец.

Кухня с U-образна форма

Това разположение предполага да позиционирате хладилника и мивката по една стена, а печката - на противоположната. В кухнята трябва да има също хладилник и малка маса. За да се събере цялото необходимо оборудване, по-добре е да се използва вградената печка, а под работния плот да се постави съдомиялна машина.

Вдъхновяващата трансформация на една малка кухняДоказателство, че с малък бюджет може да се постигне забележителна промяна
Сподели: