Още 4 трика за уютна кухня

Още 4 трика за уютна кухня

Уютната кухня не е само естетика, но и талантът за създаване на топла и приветлива атмосфера, която насърчава творчеството и комфорта. Ако искате да превърнете кухнята си в уютно кулинарно убежище, ето още 4 няколко трика, които да ви помогнат да постигнете тази топла и гостоприемна атмосфера.

Кухнята ви има нужда от тази добавка

Пространството е много важно за малките градски апартаменти, най-вече на места като Ню Йорк, или старите европейски м...

03/01/2016

 

1. Буркани за насипни продукти

10 задължителни предмета за модерната кухня

Днес да имате тенджери и ножове в кухнята не е достатъчно. Модерната кухня се нуждае от най-новите джаджи и устройств...

09/11/2015

Все още ли съхранявате зърнените храни в найлонови торбички и оригинални опаковки? Напразно. Първо, в такива условия те се „задушават“ и в тях се появяват буболечки. И второ, зърнените култури лесно се разпръскват.

За удобство и естетичен вид е по-добре да съхранявате насипните продукти в специални буркани. Те подобряват организацията на пространството в кухнята и също така опростяват търсенето. Те могат да се използват не само за зърнени храни, но и за тестени изделия, брашно, захар, сол и др. Съветваме ви да изберете съдове в същия стил и да залепите върху тях стикери. Такива буркани изглеждат красиви на отворени рафтове, така че дори не е нужно да ги прибирате в килера.

2. Контейнери за подправки

По аналогия със зърнените продуктие по-добре да не съхранявате подправки в пликове. Ако не ги затворите с щипки, те бързо губят вкуса и аромата си. Освен това е много по-удобно, когато подправките са винаги под ръка и лесни за използване.

3. Стилен килим

Ситуацията тук е приблизително същата като при завесите. Килимът в кухнята се счита за непрактично решение, тъй като там има най-много трохи, мазни капки и други отпадъци, така че вероятността килимът да се замърси след първия ден на употреба е много висока. Разнообразието от модерни модели обаче е толкова голямо, че намирането на практичен продукт, който е лесен за поддръжка и може да се пере в пералня, няма да е трудно.

4. Стайни растения

Обикновено стайни цветя има по первазите на спалнята и хола, но кухнята е незаслужено лишена. Нищо чудно - растенията се вписват идеално във всяко пространство, така че ако стаята има подходящи условия за вашите „зелени приятели“, не забравяйте да я украсите.

Цветята не само ще украсят кухнята, но и ще пречистят въздуха, ще създадат благоприятен микроклимат и ще имат релаксиращ ефект. Поставете ги на рафтове, шкафове, первази, а ако са високи, намерете им място в празен ъгъл. Когато избирате растения за кухнята, дайте предпочитание на непретенциозни сортове, които могат да се справят с топлина и влажност.

5. Уютни места за сядане

Ако вашата кухня има кът за хранене, инвестирайте в удобни и привлекателни места за сядане. Меките столове или подплатените пейки насърчават семейството и гостите да останат на масата, което прави храненето по-спокойно и уютно.

6. Tекстурирани тъкани
Добавете топлина с текстурирани тъкани като завеси, покривки и възглавници за седалки. Помислете за използването на материали като памук, лен и чул, за да въведете текстура и комфорт.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...