10 задължителни предмета за модерната кухня

10 задължителни предмета за модерната кухня

Днес да имате тенджери и ножове в кухнята не е достатъчно. Модерната кухня се нуждае от най-новите джаджи и устройства, които ви позволяват да готвите като майстор готвач, да сервирате вино като сомелиер и да правите всичко много по-забавно.

Използвали ли сте вашия iPhone в кухнята? Е, сега можете! От контролиране на температурата на месото до кипването на вода – вече не е нужно да ставате от дивана.

Veggie TwisterЗеленчуците са страхотни, но определено изглеждат малко скучни в чинията. Има обаче лесен начин да ги прави да изглеждат по-интересни, при това не само за децата.

Използвайте Veggie Twister, за да превърнете зеленчуците във вкусни спирали и какви ли не други различни форми.

Машина за готвене Sous VideSous Vide е метод на готвене. Това означава, че храната се вари във вакуумна опаковка. Доскоро за целта трябваше голяма машина. Днес е нужен само този малък уред.

Термометър iGrillГубите ли си времето да проверявате дали месото, което готвите във фурната, вече е готово? Вече може да спрете.

Това малко устройство е свързано с вашия смартфон. Той ще ви каже текущата температура на месото във всеки един момент и дори ви дава полезни съвети за това как най-добре да го сготвите.

Купа за пуканкиОбичате ли пуканки? А не смятате ли, че отнема много време, за да се направят?

Има и пуканки за микровълнова, ще кажете. Разбира се, те съществуват, но какво да кажем за съдържанието им на мазнини?

Ако искате да приготвите пуканки от кочан царевица, то тогава ви трябва тази купа. Въпрос е на едно завъртане на микровълновата и няма нужда от масло.

Piggy WiggyPiggy Wiggy е невероятно изобретение – то ви позволява да направите бекон в микровълновата! И то точно толкова хрупкав, колкото го харесвате.

Проучванията показват, че беконът, приготвен в микровълновата, не е толкова вреден, колкото ако го изпържите в тигана.

Автоматична бъркалкаДори и ако мислите, че готвенето е много забавно, повечето хора не обичат да стоят край котлона с часове, за да приготвят сос, например.

Точно заради това ви трябва автоматична бъркалка, която да ви отмени край печката. И нищо няма да загори.

AermateАко искате наистина да се насладите на виното, трябва да го оставите да диша в продължение на най-малко един час. По този начин вкусът му ще се развие напълно, а страничните вкусове или миризми ще се елиминират.

С това устройство можете да постигнете същото и за секунди - то добавя микромехурчета кислород към виното, което ви спестява цял час.

За перфектните сладкиВсеки обича малки хрупкави сладки. Този комплект ще ви помогне да разпределите тестото перфектно.

А специалната тава за печене е с незалепващо покритие. Продава се и с една рецепта бонус.

За свежи подправкиСлучвало ли ви се е пресните подправки, които купувате от супермаркета, да увяхват само за няколко часа? С този уред можете да им се наслаждавате в продължение на седмици.

Просто трябва да ги сложите в него, да добавите вода и да ги съхранявате в хладилника.

iKettleНевероятен лукс: чайник, който ви пита сутрин, или когато се приберете у дома, дали искате чаша чай. Тази добре изглеждаща кана се контролира от вашия смартфон.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...