4 трика за уютна кухня (част 1)

4 трика за уютна кухня (част 1)

Прекарваме много време в кухнята, така че когато я подреждаме, е важно да обмислим всеки малък детайл - от практично довършване, удобни системи за съхранение до декор. Ето какви детайли трябва да добавите към интериора, за да го направите не само функционален, но и уютен.

10 неща, които да изхвърлите от кухнята

Имате ли излишни неща в модерната си, може би дизайнерска кухня? Вижте какво трябва да изхвърлите от кухнята следващ...

04/01/2016

1. Топла светлина

Независимо от размера на вашата кухня - малка или като в селска къща - тя се нуждае от няколко сценария за осветление. Една единствена лампа в центъра на тавана не може да освети всички ъгли на стаята, така че трябва да помислите за допълнително осветление за работната повърхност и зоната за хранене.

Да въведем ред в шкафовете в кухнята

Безпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето. А спретнатите и добре организирани шкаф...

15/02/2016

Съветваме ви да заложите на студена светлина, характерна за училища, болници, офиси, а на топла светлина. Придава уютна атмосфера, която е по-благоприятна за домашни събирания и задушевни разговори. Също така внимателно разгледайте въпроса за централната лампа. Например, вместо обемна ярка лампа, можете да изберете продукт от ракита. Естественият материал ще придаде на стаята уютна топла светлина.

2. Пердета

Завесите в кухнята са спорен въпрос. Много домакини напълно ги изоставят или окачват щори, които лесно се забърсват. Ако прозорецът е разположен далеч от мивката и печката, където може да има пръски, можете да закачите платнени завеси. Това е чудесен начин да внесете мекота в пространството. Не е необходимо да окачвате плътни завеси, които по-късно ще бъдат трудни за пране. Можете лесно да се справите с лек, елегантен тюл, който ще пропуска слънчева светлина в стаята. Едноцветен или шарен - решавате вие, всичко зависи от интериора на кухнята.

3. Дървени дъски за рязане

На първо място, очакваме практичност от дъските за рязане. Важно е те да са лесни за използване, да се драскат по-малко, да не абсорбират миризми, да не променят цвета си и да не се превръщат в развъдник на бактерии. Идеалният вариант, като се вземат предвид всички тези аспекти, са дървените дъски. Те са изключително хигиенични, екологични, дълготрайни, имат бактерициден ефект. В допълнение, дървените дъски са невероятно естетични. Лесно могат да се превърнат в декорация на кухнята, ако ги поставите на плота или на красива поставка.

4. Арома лампа

В кухнята има различни аромати. И ако миризмата на пай с ябълки и канела е невероятно апетитна и уютна, то същото не може да се каже за тиган с изгоряло мляко. Поради тази причина е полезно да имате ароматна лампа в кухнята. Използва се много лесно - просто изсипете етерично масло в купата на лампата, поставете запалена свещ под него и изчакайте, докато загрее повърхността, освобождавайки аромата.

Това решение има много предимства. Първо, неутрализиране на неприятните миризми, второ, разнообразие (ароматите могат да се променят дори всеки ден), трето, ползи за здравето, тъй като етеричните масла подобряват общото благосъстояние и повдигат настроението ви.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...