Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползвате

Говорейки за планиране на кухнята, обикновено мислим за уредите, мебелите, разположението. Обмисляме бюджета, правим компромиси с едни неща за сметка на други с една цел – да се радваме на комфортна и удобна кухня. Но има още един важен елемент, който често пренебрегваме, а той е изключително значение за успеха ни тук – качествените съдове.

Как да се грижите правилно за вашите съдове за готвене

Комплект от качествени тави и тигани е от съществено значение за всяка кухня. Но независимо дали комплектът, който им...

14/08/2017

От Readers Digest правят преглед на някои от най – добрите продукта, в които трябва да инвестирате. Защото понякога качеството няма цена, а един тиган или тенджера може да ни служат десетки години, което безспорно се изплаща.

Чугун

Тези съдове не трябва да миете никога в миялната машина

Миялната машина е изключителен уред и незаменим помощник на всяка домакиня. Много жени не могат да си представят живо...

12/05/2018

Кухненските прибори от чугун са старомодни, но са сред най – качествените, които може да намерите на пазара. Те не само, че са изключително трайни, но и са един от най-безопасните варианти за готвене, защото не съдържа никакви вредни химикали, които биха могли да проникнат в храната. Чугунът е естествено незалепващ, нуждае е от само малко масло. С добра поддръжка ще ви служи цял живот.

Титан

Титаниевите съдове за готвене са доста скъпи, но са сред най-безопасните. Заради незалепващото си покритие са идеални за здравословно готвене.

Анодиран алуминий

Ако предпочитате да готвите с алуминиеви тенджери и тигани, уверете се, че те са "анодирани". "Анодираните съдове за готвене имат тънък слой алуминиев оксид на повърхността, което го прави по-траен и по-малко вероятно да се отлепи и корозира.

Мед

Кухненските медни съдове не само запазват топлината дълго, но също така са красиви, издръжливи и без вредни химикали. Има само едно изключение, хора, които страдат от болестта на Уилсън, рядко наследено заболяване, трябва да избягват храна от такива съдове.

Стъкло

Стъклените съдове са отличен избор при печене, стига да се използва качествено топлоустойчиво стъкло. И бъдете внимателни, да не слагате студения съд в загрятата фурна.

Неръждаема стомана

Ако искате да използвате съдове от неръждаема стомана, не забравяйте да ги третирате добре. Те са комбинация от различни метали, като никел и хром, които могат да мигрират в храната, ако повърхността се повреди. За щастие, това няма да окаже влияние върху здравето ви, освен ако нямате алергия към никел.

9 навика, които развалят съдовете за готвене

Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...

17/10/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...