Малката кухня може да бъде и много чаровна

Всичко е въпрос на правилно планиране  

824

Кухнята е мястото, където домакините прекарват по-голямата част от времето си всеки ден, било то в готвене, подготовка на закуската преди работа, или в тиха семейна вечеря. Но в малкото жилище обикновено тази стая е толкова малка, че понякога няма място да се обърнете. Но все пак тя трябва да бъде уютна, удобна и достатъчно комфортна.

5 грешки, които да избягвате когато обзавеждате малка кухняОбмислете внимателно всички детайли

Ето как са правилно планиране и няколко практични изпълнения ще постигнете желания ефект, без да се налага да правите големи разходи.

1. Внимателно премислете детайлите

Да въведем ред в шкафовете в кухнятаБезпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето

В много случаи, когато кухнята е наистина малка, има смисъл да се откажете от вратата и да замените стандартния вход с арка. Такова решение визуално разширява стаята. При това положение трябва да помислите дали това е практично, дали може да комбинирате кухня с хол. Преценете доколко удобно ще бъде това за ежедневието ви, какви са минусите и плюсовете от подобен ход.  

2. Изберете стил за кухнята

Има изключително разнообразие от стилове, от които може да заимствате, но си струва да се обърне внимание на три основни:

Класика – това не означава старо или остаряло. Просто тук заложете на стандартни модели цветове, без да експериментирате с цветове, форми или да смесвате текстури.

Модерен – тук може да си позволите да внесете иновативни и нестандартни материали, мебели и уреди. Това ще направи стаята не само комфортна, но и стилна.

Минимализъм – той един от най-често срещаните и обичани от стилове. Тук всичко е много просто: практичност, гъвкавост, минимален декор и максимално използване на пространството.

 

3. Осветление

При избора на осветление трябва да се обърне специално внимание на редица детайли. На  първо място съобразете наличието на естествена светлина. Ако имате  голям прозорец – възползвайте се. За изкуствените източници – изберете за различните зони, за да си осигурите удобство и комфорт.

4. Подът

На първо място, подът в кухнята трябва да бъде устойчив на повреди, да не се пързаля и да е лесен за почистване. Най-добре е да изберете плочки, висококачествен паркет или винил. Заложете на дискретни тонове, шарки, по които няма да се вижда всяка трохичка и на модели, съобразени с цялостния стил.

5. Стени

 

 

Все пак това е кухня и е нормално стените да се цапат по – лесно. Изберете боя, която може да се мие. Тапетите също са добър избор, а благодарение на огромния избор може да придадете на помещение много стилен и изискан вид.

6. Мебелите

Тъй като пространството е ограничено, си заслужава да инвестирате в трансформиращи се мебели или в модели, които лесно се събират и разгъват. Помислете да има място за всички уреди и прибори, постарайте се плотовете да бъдат максимално изчистени, за да има място за всичко.

Вдъхнете живот на вашата кухняНаправете план и бюджет
Сподели: