5 грешки, които да избягвате когато обзавеждате малка кухня

Обмислете внимателно всички детайли

1324

Подредба на кухненското помещение е една от ключовите точки в интериорния дизайн на цялата къща като цяло. Често обаче се оказва, че едва когато започнем да използваме кухнята, разбираме нейните както силни, така и слаби страни.

Да въведем ред в шкафовете в кухнятаБезпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето

Изборът на кухня и обзавеждане според вкуса (и бюджета) е резултат от много фактори - функционалност, качество на материалите, оптимизиране на вътрешното пространство, максимално използване на дневна светлина, добавяне на изкуствено осветление, брой на членовете, използване – като самостоятелна стая или по – скоро семейна стая.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

От Yandex.ru ни обръщат внимание на 5 често срещани грешки в обзавеждането на малка кухня, която трябва да вземете под внимание когато проектирате вашата и е добре да избегнете.

Кухнята ви има нужда от тази добавкаПространството е много важно за малките градски апартаменти

И не забравяйте, че когато започнете да планирате кухнята, отделете си достатъчно време, за да обмислите всичко и да не направите някоя глупава грешка. Мебелите за кухнята, които избирате, не купувате всеки ден, а веднъж на 10 години!

1. Не вземате предвид височината на таваните.

Това е особено важно за малки апартаменти. Пространството, което остава празно между горните кухненски шкафове и тавана, може да стане неразделна част от кухненския проект.

По-добре е да похарчите малко повече и да купите по-високи горни шкафове, които ще достигнат тавана. Чудесен начин да избегнете загубата на полезен обем кухненско пространство.

2. Не мислите функционално.

Неопитни се в кухнята или просто готвенето не ви е по сърце и предварително знаете, че няма да използвате кухнята максимално. В такъв случак не е нужно да купувате куп скъпи уреди и консумативи. Опитайте да използвате наличното пространство по различен начин.

Инвестирайте в по – хубави столове или бар плот, за да се наслаждавате на кафе или аперитив.

3. Фокусирате се върху цветовата палитра.

Широка гама от цветове за кухненските шкафове, дръжки и покрития може да ни обърка. Те са важни, но нека това да не бъде фиск идея. Премислете внимателно, според дизайна, разположението, цвета на стените. Започвайте с обмисляне на свойствата на кухненския модул - вътрешното пространство на шкафовете, техните размери и функционални характеристики.

4. Избирате прибързано

Работният плот, както и кухненския гръб често остават пренебрегвани и се избират бързо в последния момент. Те обаче имат силно влияние върху функционалните свойства и цялостния дизайн на кухненското пространство. Затова подходете много внимателно към техния подбор. Не бъдете стиснати, а инвестирайте в качество.

5. Слагате кухненски остров.

Имате кухня с отворен план и решавате да сложите остров? Чудесно, но само ако разполагате с необходимите за него квадратни метри. Не забравяйте за основните свойства на кухненското пространство - функционалност и практичност!

Въздържайте се от слагането на кухненски остров, колкото и да е хубав за вас, в малки пространства. После няма как да го махнете!

10 задължителни предмета за модерната кухняОт контролиране на температурата на месото до кипването на вода – вече не е нужно да ставате от дивана
Сподели: