Кухня в коридора: как да я направим

Кухня в коридора: как да я направим

Когато имаме малко жилище, обикновено комбинираме кухнята с хола или хола със спалнята. Но обмисляли ли сте да свържете кухнята и коридора? Не бързайте да отхвърляте тази идея, защото може да се окаже много печеливша.

10 места в дома, на които да разположите малка кухня

Тенденцията за живот във все по-малки жилища се налага упорито във всички кътчета на света. В отговор на това се появ...

06/07/2015

Разбира се, всяко преустройство има своите предимства и недостатъци. За да вземете решение за радикално прехвърляне на стени, трябва да прецените и двете страни.

Предимствата на комбинирането на кухнята с коридора.

Няколко практични идеи за кухнята ви

Ако сте начинаещ готвач и ви предстои да изберете дизайн за кухнята си, ще трябва да подходите към задачата внимателн...

26/05/2016

Увеличаване на използваемата площ. Коридорът е пространство, което използваме само когато влизаме или излизаме от апартамент. През останалото време тази зона не носи никакво функционално значение. Затова, ако разположим тук кухнята, може да се окаже не лошо решение.

Например когато влизате, няма нужда да носите закупени хранителни стоки из целия апартамент.

Може да сложите стъклена преграда, която да разделя кухнята от останалите помещение, като така ще създадете усещане за единство.

Но, имайте предвид, че в кухнята няма да има естествена светлина, така че ще трябва да помислите за по-силно осветление или повече тела.

Важно е да се планира и силна вентилационна система, така че миризмите да не се разпространяват в целия апартамент.

Кухнята, която е преместена в коридора, означава и по – често почистване, поддържане на изряден ред и чистота, защото това ще е първото нещо, което вие и вашите гости ще виждат.

Ако решите да „изкарате“ кухнята в коридора, задължително се консултирайте с архитект, който да изготви план за това, да ви посъветва къде да преместите санитарните връзки, да съобрази прегради и носещи стени.

 

В такава малка стая като коридор или антре, трябва да помислите как да подредите кухненските мебели и цялата работна зона с уреди, прохода към останалите стаи, оформлението.

Вижте няколко много идейни примери за изнасянето на кухнята в коридора.

10 задължителни предмета за модерната кухня

Днес да имате тенджери и ножове в кухнята не е достатъчно. Модерната кухня се нуждае от най-новите джаджи и устройств...

09/11/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...